Falenderim i drejtorit të televizionit të shqiptarëve të Amerikës me rastin e 20 vjetorit

0

Të nderuar shqiptaro-amerikanë në Shtetet e Bashkuara të Amerikës,të nderuar
emigrantë kudo që jetoni nëpër botë,të nderuar bashkëatdhetarë që jetoni në trevat
tona etnike.Kam kënaqësinë,nderin dhe priviligjin të ndaj me ju sot gëzimin dhe
krenarinë pa kufi që me rastin e 20 vjetorit tëTelevizionit të Shqiptarëve të
Amerikës,ALBTVUSA, t’ju falenderoj Ju për suportin që i keni dhënë dhe vazhdoni t’i
jepni për 20 vjet këtij televizioni.

Në radhë të parë më lejoni t’ju përcjell një falenderim dhe një mirënjohje të veçantë të
gjithë shikuesve të programeve tona që trasmetohen në Comcast dhe në Paketat 24
orë live në Shqip TV dhe Tv Alba.Ndjekja e programeve tona nga ju të nderuar shikues
është suporti më i madh që na keni dhënë në këto 20 vjet trasmetim në Televizionin e
Shqiptarëve të Amerikës.

Vërejtjet,sygjerimet dhe kritikat tuaja si gjithmonë edhe në të ardhmen do të jenë
ndihmat më të vlerësuara nga ana e jonë dhe ju premtojmë së edhe në dekadën e tretë
që sapo hymë jo vetëm që nuk do t’ju zhgënjejmë, por do të ndertojmë një strukturë më
të pasur programore,për të gjitha shresat,moshat dhe nevojat që ju do të keni.

Falenderojmë gjithashtu të gjithë biznesmenët e komunitetit shqiptar në Amerikë,
veçanërisht në Michigan,për bashkëpunimin e suksesshëm duke reklamuar në
programet tona bizneset tuaja.Reklamimin e biznesit tuaj në ALBTVUSA ne e
vlerësojmë shumë,ndaj krahës elementeve të ndërsiellta të biznesit ,bashkëpunimi ka
qënë dhe është një suport i rëndësishëm për ne.Prandaj ju premtojmë se bashkëpunimi
ynë edhe në të ardhmen do të vazhdojë të jetë profesional dhe shumë i
suksesshëm.Më këtë rast ftojmë të gjitha bizneset shqiptare që të reklamojnë e të
bashkëpunojnë me ALBTVUSA,pasi interesi është përbashkët jo vetëm për ne,por i
rëndësishëm edhe për kombin shqiptar.

Një falenderim të veçantë ju bëj të gjithë bashkëatdhetarëve që edhe pse nuk kanë
patur interesa personale e lidhje biznesi, vazhdimisht e kanë ndihmuar dhe suportuar
moralisht dhe materialisht Televizionin e Shqiptarëve të Amerikës.Këtu do të veçoja
biznesmenin Agim Lumani, pronar i kompanisë Form G.Tech në Michigan i cili
gjithmonë i është gjendur pranë ALBTVUSA-së në momentet më të
vështira. Vlerësimi,besimi dhe ndihma që JU të nderuar bashkëatdhetarë i keni dhënë
ALBTVUSA-se ka qënë jo vetëm thjeshtë një ndihme,por edhe një obligim për të punuar
më me përgjegjesi në interes të komunitetit tonë.

Vlerësoj maksimalisht bashkëpunimin e mirëkuptimin me institucionet fetare shqiptare
në emigracion dhe në vëndlindje,bashkëpunimin me Federatën Pan Shqiptare Vatra si
dhe me të gjitha shoqatat dhe organizatat që veprojnë në SHBA e në vendlindje.
Do të falenderoj të gjithë intelektualët në komunitet që vazhdimisht i janë gjendur
pranë ALBTVUSA-s me mendime,ide,vrejtjet,kritika dhe me angazhimin e tyre kanë
ndihmuar në rritjen e nivelit profesional të emisioneve tona.
Po ashtu falenderoj çdo person dhe institucion të të gjitha niveleve për bashkëpunimin
me ALBTVUSA për këto 20 vjet me shpresë se bashkëpunime të suksesshme do të
kemi edhe në të ardhmen.
Një falenderim special me rastin e 20 vjetorit ju takon të gjithë artiststëve shqiptarë në
diasporë dhe në vëndlindje që me krijimtarinë e tyre,më këngë, më humor,me filma etj
na kanë pasuruar programet tona me vlera të traditës,të zakoneve dhe të progresit
shqiptar.
Falenderim i veçantë i takon gjithë stafit të mbrekullueshëm të Televizionit të
Shqiptarëve të Amerikës që punon pa u lodhur aktualisht pranë këtij televizioni,në
studio,në Shtetet e Bashkuara të Amerikës,në Shqipëri,në Kosovë ,në Maqedoni dhe në
Tuz të Malësisë së Madhe, për përkushtimin që kanë treguar dhe vazhdojnë të tregojnë
vazhdimisht në kryerjen e detyrave në gazetari,në filmime,në redaktime,montazh, në
marketing,në mardhëniet me publikun,ruajtjen e arkivit si memorje e gjallë e
komunitetit,duke sjellë për shikuesit me përgjegjësi,korrektësi e profesionalizëm
programe bashkëkohore që janë skalitur në memorien e shikuesve.

Pa punën tuaj me dashuri, pa punen tuaj me përkushtim,pa punën tuaj me sakrifica,pa
punën tuaj të kualifikuar,profesionale dhe të moralshme, ju them me bindje të dashur
bashkëpuntorë,se nuk do të kishim një ALBTVUSA në këto nivele e ndoshta nuk do të
festonim as 20 vjetorin.

Ju keni qënë dhe jeni suksesi i ALBTVUSA-së.
Faleminderit juve dhe familjeve tuaja që ju kanë mirëkuptuar,ju kanë suportuar dhe ju
kanë toleruar gjatë viteve orar dhe pa orar e që së bashku kemi përballuar volumet e
punës në ALBTVUSA.

Së bashku kemi përjetuar gëzime,kënaqësi e suksese,por edhe vështirësi e pengesa të
shumta,të cilat i kemi përballuar gjithmonë si një familje.

Të dashur miqtë e mi; Rafael Floqi,Valentina Vila,Ilir Myftari,Astrit Kalibaqi,Beqir
Sina,Agim Blloshmi,Kastriot Vila,Gjokë Dukaj,Dijana Dukaj,Jola Rexho,Lidia Balaj,Kolë
Vasili,Fation Bobrati dhe të gjithë bashkëpuntorët e tjerë që kanë dhënë kontributin e
tyre të vlefshëm gjatë dy dekadave në ALBTVUSA-së,unë Gani Vila që nuk ngopem
kurrë me punë,që shpesh veç ju kritikoj,sot është dita dhe obligimi im shpirteror miqtë e
mi t’ju them se ju dua shumë dhe do t’ju jem mirënjohës gjithë jetën misionin e madh
që kemi marë.

Të dashur bashkëatdhetarë shqiptarë, kudo që jetoni nëpër botë,suksesi i Televizionit
të Shqiptarëve të Amerikës është pjesë e suksesit tuaj,ndaj së bashku të urojmë: “
Gëzuar ALBTVUSA- 20 Vjetorin “. Urime,suksese dhe në përvjetorë të tjerë.

Drejtori Televizionit të Shqiptarëve të Amerikës
Gani Vila