FBI gjurmon biseda online për dhunë në Uashington

Drejtori i FBI-së, Christopher Wray, shprehu shqetësimin e tij në lidhje me mundësinë e dhunës në protesta dhe tubime, në ditët përpara inaugurimit të presidentit të zgjedhur të Shteteve të Bashkuara, Joe Biden.

Wray tha se agjencia po ndjek një “sasi të gjerë bisedash në internet”, që bëjnë thirrje për protesta të armatosura. Wray tha se janë duke u analizuar komunikimet, në lidhje me potencialin e tyre të kërcënimit, si dhe për të “dalluar atë që është frymëzuese kundrejt asaj që është e qëllimshme”.

Wray i bëri komentet gjatë një takimi për sigurinë me nënpresidentin amerikan, Mike Pence. Kjo ishte paraqitja e tij e parë publike që nga trazirat në Kongres, javën e kaluar.

“Jemi të shqetësuar për potencialin e dhunës në protesta dhe tubime të shumta, të planifikuara këtu në Uashington dhe në ndërtesat e Kongresit në të gjithë vendin”, tha Wray.