Fermerët në Shqipëri në hall nga rritja e çmimeve

Bujqësia është sektori me peshën më të lartë në ekonominë shqiptare. Rreth 40 për qind e popullsisë së Shqipërisë jeton në fshat, por bujqësia përbën vetëm 19 për qind të Prodhimit të Brendshëm Bruto (PBB) të saj. Varfëria është një problem, me të cilin po përballen shumë fermerë në Shqipëri. Rritja e çmimeve të karburanteve, plehrave kimike, pesticideve dhe mungesa e subvencioneve nga shteti, kanë bërë që shumë fermerë, veçanërisht brezi i ri, të largohen nga vendi.