Filipçe: Urgjentisht duhet të miratohen masat mbrojtëse që ndodhen në procedurë kuvendare

Ministri i Shëndetësisë, Venko Filipçe deklaroi që urgjentisht të miratohen masat mbrojtëse që ndodhen në procedurë kuvendare.

“Deputetët duhet që në mënyrë unanime t’i votojnë dy paketat e masave për mborjtjen e popullatës dhe parandalimin e mëtejshëm të virusit”, tha Filipçe, njofton Telegrafi Maqedoni.

Filipçe thotë se masat bazohen tek analizat e Institutit për Shëndet Publik dhe përvojave ndërkombëtare dhe se masa të ngjashme momentalisht ka në disa shtete evropiane.

Ministri Filipçe thotë se nuk duhet të ketë anuimi për shkak se gjendja me virusin mbetet serioze.

“Ju rekomandoj qytetarëve se edhe masat dhe rekomandimet ekzistuse janë në interes të shndetit të tyre dhe duhet të respektohen. Spitalet po mbushen dhe të gjithë e dimë se nga secili prej nesh varet se si do të tejkalohet situata”, tha Filipçe.