Fillim i mbarë për koalicionin e Shqiptarëve në komunën e Bujanocit

0

Kryetari i Partis Demokratike, Nagip Arifi ka dalur në komferencë për shtypë, ku ka treguar që do të ndahet në propercion pushteti lokal ndërmjet Shqiptarëve, ndërsa me këtë ndarje jan pajtuar LPD-ja dhe APN-ja e cila është tërhequr nga përqindja e saj e cila do të propercionizohet në partit tjera.

Ndërsa kryetari Arifi, ka shtuar se është dhënë një propozim që funksionet të cilat kanë pala Serbe të mbeten në funksion deri në një kohë të caktuar, për arsyeje që Shqiptarët të kyqen edhe në institucionet lokale në Medvegjë dhe në ato Republikane.
Përfaqësuesit e PVD-së, APN-së dhe UDSH-së kanë pranuar këtë propozim, por kryetari i LPD-së z,Shqiprim Musliu nuk është deklaruar përë këtë cështje, dhe do të deklarohet pas takimit të cilën do ta ketë kryesia nga Lëvizja e Progresit Demokratik.

Partitë janë unifikuar se duhet të përkrahet Alternativa Demokratike Shqiptare në ditën e Mërkurë në 9 vendvotimet të cilat përsëriten. PVD-ja ka kërkuar që në takimet e ardhëshme të ketë nga 3 përfaqësues nga partitë politike./BujanociNet