Filloi vazhdimi i tretë i fushatës “Mbill një dëshirë”, këtë radhë me fokus një të ardhme të çuditshme

INA
INA

15 Maj, 2023

Sot në mëngjes të përbashkët me përfaqësues të mediave, tri kompanitë pensionale, kompania pensionale Sava a.d. Shkup, KB Shoqëria e parë pensionale a.d. Shoqëria pensionale Shkup dhe Triglav a.d. Shkupi shënoi fillimin e vazhdimit të tretë të “Mbill një dëshirë”, një fushatë me karakter edukativ dhe të përgjegjshëm shoqëror.

Pas dy fushatave të suksesshme që realizuan me emrin “Mbill një dëshirë”, këtë herë kompanitë e pensioneve fokusuan aktivitetet dhe edukimin e tyre në një të ardhme të qëndrueshme, pra në përfshirjen aktive të brezave të rinj në ndërtimin e shprehive dhe zgjidhjeve për një të ardhme të qëndrueshme.

Qëllimi kryesor i fushatave është mbi të gjitha ndërgjegjësimi për sistemin e reformuar të pensioneve, përmes simbolikës së mbjelljes së pemëve dhe kohës që duhet për të parë dhe shijuar rezultatin e atij investimi, dhe nga ky vit edhe përmes aktiviteteve të vogla që bëjnë një ndryshim i madh në pamjen më të madhe, për një të ardhme më të mirë.

“Arsimi në vitet e para është aspekti më i rëndësishëm i investimit në procesin e ndërtimit të një të ardhmeje më të mirë në planin afatgjatë, por edhe motivimi për kujdes aktiv ndaj mjedisit. Përveç popullatës së re, qëllimi i kësaj fushate është përfshirja e anëtarësimit në të gjitha projektet, si një mënyrë për të krijuar një komunitet të arsimuar që vepron me vetëdije dhe aktivisht për një të nesërme më të mirë, për veten dhe për gjithçka që na rrethon. Përveç anëtarësimit, sigurisht që synimi final është të frymëzojë pjesëmarrjen aktive të publikut të gjerë, sepse me çdo shembull pozitiv individual, e gjithë shoqëria jonë është një hap më afër një të ardhmeje më të mirë për të cilën ne të gjithë përpiqemi”, theksuan përfaqësues të shoqërive të pensioneve.

Kompania e pensioneve Sava a.d. Shkup, KB Shoqëria e parë pensionale a.d. Shoqëria pensionale Shkup dhe Triglav a.d. tanimë për tetë vjet, po zbatojnë fushata për edukimin dhe informimin e të gjithë popullatës për përfitimet e anëtarësimit në fondin pensional të detyrueshëm dhe vullnetar, por me “Mbill një dëshirë” ata kanë dhënë një qasje ndryshe për t’u kujdesur për të ardhmen e tyre nga një perspektivë financiare, por edhe mjedisore.

Në dy vitet e fundit, krahas aktiviteteve edukative, të rinjtë patën mundësinë të marrin pjesë në krijimin e parqeve të pensioneve në oborrin e një fakulteti dhe tetë shkollave të mesme në të gjithë vendin, si dhe të ofrojnë zgjidhjen e tyre projektuese për një Parku i Pensioneve me një sipërfaqe prej 5000 metrash katrorë.

Për këtë vit, kompanitë e pensioneve shpallën parqet e reja të Pensionit, për të kujtuar se një ide e bukur e mbjellë sot do të vazhdojë të degëzohet dhe të sjellë përfitime për të gjithë. Gjithashtu, do të ketë edhe aktivitete që kanë të bëjnë me riciklimin, temë kjo që lidhet ngushtë me mirëmbajtjen e parqeve dhe dëshirave të mbjella, si dhe organizimi i “Eco-thon”-it të parë – një eko-hackathon ku sipërmarrësit e rinj do të aplikojnë me idetë e tyre për projektet e zhvillimit të qëndrueshëm.

Në fjalimet e tyre për mediat, përfaqësuesit e shoqërive të pensioneve shpjeguan sistemin e reformuar të pensioneve dhe shpjeguan funksionimin e shtyllës së dytë dhe të tretë të pensioneve.

“Aktivitetet që po planifikojmë shkojnë në drejtim të konfirmimit të rolit 18-vjeçar që kemi ne si bartës të sistemit të reformuar pensional, për punën e vazhdueshme në sensibilizimin dhe edukimin financiar, me të cilin duam të nxisim interesin tek pensionistët e ardhshëm. për të zbuluar sa më shumë që të jetë e mundur se si duket një sistem i reformuar i pensioneve dhe si mund t’ju ndihmojnë kompanitë e pensioneve të krijoni të ardhmen tuaj të qëndrueshme financiare. Besojmë se sistemi i reformuar i pensioneve dhe efektet e tij, si dhe pagesa e pensioneve nga shtylla e dytë dhe përfitimet nga shtylla e tretë, do të krijojnë pensionistë të ardhshëm që do të ruajnë standardin e tyre të jetesës dhe do të kenë ditë të lumtura pensioni”, theksoi në fjalën e saj Vesna Stojanovska, drejtoreshë e përgjithshme e KB Kompania e parë pensionale a.d. Shkupi.

Petar Taleski, kryetar i Bordit të Drejtorëve të Kompanisë Pensionale Sava a.d. Shkupi shpjegoi procedurat për sigurimin pensional, si dhe procesin e zgjedhjes së shoqërisë pensionale.

“Sot dua të theksoj informacionin bazë që secili prej nesh duhet të dijë në momentin kur e zë vendin e parë të punës. Për të gjithë është një pikë kthese në jetë, hapen mundësi të reja, perspektiva të reja dhe ne hyjmë në botën e biznesit dhe gjenerimit të të ardhurave. Me fitimet e para do të nisin edhe pagesat e para të kontributeve sociale të detyrueshme dhe bashkë me të edhe disa nga detyrimet dhe vendimet tona të para që duhet të marrim. Kjo zgjedhje në ato ditë të para të punësimit do të ndikojë dukshëm në pensionin e ardhshëm, andaj duhet të kontrollohen me kujdes rezultatet, karakteristikat, shërbimet që ofrojnë të gjitha kompanitë pensionale ekzistuese në treg”, tha Taleski.

“Duke parë nga prizmi i interesave thelbësore të të rinjve sot, ne besojmë se është e mundur ndërgjegjësimi i tyre, vetëm dhe vetëm nëpërmjet lidhjes dhe identifikimit të tyre thelbësor me narrativën dhe me mesazhet kryesore të kësaj fushate, të cilat nga ana e tyre janë e ndërthurur drejtpërdrejt me temat aktuale dhe prioritetet e tendencave botërore botërore që synojnë cilësinë afatgjatë dhe përmirësimin e jetës në të ardhmen. Me këtë, ekologjia, qëndrueshmëria dhe një mënyrë jetese aktive, të cilat janë edhe tema kryesore e fushatës “Mbill një ankesë për një të ardhme të qëndrueshme”, përmes një forme dhe rrëfimi inovativ do të përpiqet të hedhë një dritë të re mbi mënyrat e perceptimit dhe të të kuptuarit. të sistemit të pensioneve, qëndrueshmërinë e tij dhe përfitimet thelbësore të funksionalitetit të tij. Na takon neve – kompanive pensionale, si aktorë kryesorë në procesin me aktivitetet dhe veprimet tona, të pasurojmë dhe zgjerojmë efektet e kësaj fushate, përmes të gjitha formave të veprimit tonë dhe zhvillimit operativ të tregut maqedonas në tërësi“, tha në fjalën e tij Tihomir Petreski, kryetar i Bordit të Drejtorëve të Kompanisë Pensionale Triglav a.d. Shkupi.

Në takimin me gazetarët, kompanitë e pensioneve prezantuan videon e fushatës së re.

Të gjitha informacionet dhe aktivitetet në lidhje me fushatën “Mbill dëshirën për një të ardhme të qëndrueshme” do të jenë të disponueshme në ueb faqen www.penzija.mk
Mbikëqyrës i sigurimit të financuar pensional është Agjencia për Mbikëqyrjen e Sigurimeve të Financuara Pensionale (MAPAS) (02) 3224 229, www.mapas.mk

ME TE LEXUARA

LEXO MË SHUMË

grubi opinion

Grubi për “Opinion”: Albin Kurti të merr “mësim” nga Ali Ahmeti

besar-durmishi

Durmishi: Grubi paska ardhur në Tetovë që të mësohet si shtrohet asfalti! (FOTO)

kameramedia

Aliu: Me ligjin e ri do të rregullohet liria e shprehjes në media

arben-taravari-ali-ahmeti

Heqja e 20%, ASH dhe BDI në vija të kundërta

arben taravari ash

A ka pakënaqësi në ASH dhe “Grup të Zjarrit”, flet Taravari (VIDEO)

????????????????????????????????????

Antikorrupsioni: Përdorimi i flamurit evropian është korrupsion politik

fatmir mexhiti

Ndërhyrje kirurgjike me ndihmën e robotit

Kushtetuta-MK-780x439-1-696x392-1

Kovaçevski do t’iа thotë VMRO-së planin për ndryshimin e Kushtetutës

dimitar kovacevski

Kovaçevski: Qëllimi strategjik është të bëhemi anëtare e BE-së deri në vitin 2030, para nesh janë vendime politike që do të na hapin rrugën

INFO

NA NDIQ