Flamuri i shqiptarëve mungon në festvalin e Kumanovës

0

Në sheshin e qytetit të Kumanovës mbrëmë është hapur festivali tradicional ” Roma truba fest”.

Në këtë ngjarje ka marr phesë edhe ministri i kulturës Hysni Ismaili, i cili ka përshëndetur të pranishmit dhe i ka uruar qyetit jubileun 500 vite Kumanovë, njofton agjencia e lajmeve INA.

IsmailiX ka thënë ministria të cilën e drejtin do ta mbeshtesë këtë, i cili është ndihmuar edhe nga komuna e Kumanovës dhe kryetari i saj Maksim Dimitrievski.

Në skenën e festivalit ishin vendosur shumë flamuj, por mungonte ai shqiptarë.

Kjo ka revoltuar disa qytetarë shqiptarë të cilët kanë kaluar kalimthi.

Ata kanë deklaruar se kur kërkohej vota thuhej shtetë për të gjithë qyetetarët, pa dallim përkatësie etnike, por pas zgjedhjeve këndohet tjetër këngë.(INA)