Fondacioni UBT Jim Xhema shpall thirrje të hapur për bursa për talentët e rinj shqiptarë

Picture of ina-online
ina-online

19/05/2024

Fondacioni UBT Jim Xhema ka shpallur thirrje publike për mbështetje financiare për të rinjtë që aplikojnë për të studiuar në nivelin #Bachelor dhe #Master në #UBT, duke ofruar përkrahje për të rinjtë nga mbarë trojet shqiptare në zhvillimin e talentit të tyre dhe për një edukim sa më cilësor, shkruan Rrjeti i Bizneseve të Diasporës Shqiptare, raporton Bota sot.

Fondacioni UBT Jim Xhema thotë se synon të ofrojë mbështetje të plotë për rininë, duke tejkaluar kufijtë gjeografikë dhe përfshirë rajone të ndryshme me komunitete shqiptare.

“Përkushtimi i Jim Xhemës dhe UBT-së ndaj kësaj tregon objektivin kryesor të fondacionit për të ndihmuar në zhvillimin e talenteve të reja, duke u mundësuar atyre të shfrytëzojnë potencialin e tyre dhe të kontribuojnë në mënyrë domethënëse në komunitetet e tyre dhe më gjerë.” thotë ky fondacion.

(Lexo më shumë: https://www.ubt-uni.net/sq/fondacioni-ubt-jim-xhema-shpall-thirrje-te-hapur-per-bursa-per-talentet-e-rinj-shqiptare/)

Në njoftim jepen dhe kriteret që duhet të plotësojnë kandidatët për të marrë aplikimin për shqyrtim të cilat janë:

Studentët që aplikojnë për studimet Bachelor, bashkëngjitni aplikacionit:

a) Dëshmi nga arsimi i mesëm për suksesin 4.5 ose që janë në vitin e fundit të shkollës së mesme;
b) Dëshmi se janë vlerësuar në vendet e para në garat e zhvilluara në fushën e arsimit;

c) Ekstrakti i lindjes;
d) CV.

Studentët që aplikojnë për studime Master bashkëngjitni aplikacionit:

a) Diploma e fakultetit – origjinal ose kopje e noterizuar dhe nota mesatare nga studimet jo më pak se 9,0;

b) CV;
c) Ekstrakti i lindjes, si dhe;
d) Rekomandim për dy ekspertë të njohur të fushës.

Procedurat e aplikimit

– Aplikimi bëhet në Lagja Kalabria, Prishtinë (në objektin e UBT-së);
– Dokumentet e pakompletuara nuk do të shqyrtohen nga komisioni.
– Lista e studentëve përfitues do të bëhet publike.
– Konkursi do të jetë i hapur për 30 ditë, nga data 13.05.2024 deri më 12.06.2024, ora 16:00.

Në të njëjtat kushte, do të trajtohen edhe kandidatët që vijnë nga mbarë trojet shqiptare, thotë Fondacioni UBT Jim Xhema

Ndërsa, vazhdon se e drejta e ankimimit bënë fjalë për : Kandidatët që kanë aplikuar për përfitimin e bursës, kanë të drejtë ankimimi brenda 7 (shtatë) ditëve pas shpalljes së rezultateve.

Në fund Fondacioni UBT Jim Xhema theksonë se : Ankesat dorëzohen në arkivin e Fondacionit dhe shqyrtohen nga komisioni i ankesave.

TË FUNDIT
2 orë
Profesoresha nga Shkupi: Mos qofshi në lëkurën tonë në fundvit kur përfundohen notat!
4 orë
MASH: Është përgatitur ditari i ri elektronik, do të përdoret pasi të kalojë fazën e testimit
6 orë
Në Kumanovë në maj janë regjistruar mbi 900 nxënës në klasën e parë
8 orë
Edhe tre ditë deri në përfundim të vitit shkollor, orë të shkurtuara për filloristët për shkak të të nxehtit
1 ditë
Gjermania ndahet sërish: Harta elektorale tregoi ndarje të thella

ME TE LEXUARA

1 ditë
Si janë pensionet në Gjermani, sa dhe ku duhet të punoni për një pension të mirë?
1 ditë
FOTO/Detaje nga gjykimi për vrasjen e ekonomistes nga Kosova në Zvicër, nëna e saj gati sa nuk rrëzohet
1 ditë
Gjermania ndahet sërish: Harta elektorale tregoi ndarje të thella
8 orë
Edhe tre ditë deri në përfundim të vitit shkollor, orë të shkurtuara për filloristët për shkak të të nxehtit
6 orë
Në Kumanovë në maj janë regjistruar mbi 900 nxënës në klasën e parë

LEXO MË SHUMË

Screenshot_2024-06-13-16-42-17-145_com.facebook.katana-edit

Profesoresha nga Shkupi: Mos qofshi në lëkurën tonë në fundvit kur përfundohen notat!

Ministria-Arsimit

MASH: Është përgatitur ditari i ri elektronik, do të përdoret pasi të kalojë fazën e testimit

shkolla-nxenes-780x439-1

Në Kumanovë në maj janë regjistruar mbi 900 nxënës në klasën e parë

shkolla-nxenes-klasa

Edhe tre ditë deri në përfundim të vitit shkollor, orë të shkurtuara për filloristët për shkak të të nxehtit

gjermania-780x470

Gjermania ndahet sërish: Harta elektorale tregoi ndarje të thella

drejtesi gjyq

FOTO/Detaje nga gjykimi për vrasjen e ekonomistes nga Kosova në Zvicër, nëna e saj gati sa nuk rrëzohet

euroo

Si janë pensionet në Gjermani, sa dhe ku duhet të punoni për një pension të mirë?

OPTIKA INDZI

Optika Indzi, dyqani më i mirë për syze optike dhe të diellit në Kumanovë

Screenshot_2024-06-11-22-02-33-046_com.facebook.katana-edit

Shqiptarja Sabrina Vela nxënësja më e mirë (Valedictorian) në shkollë të mesme, Staten Island

INFO

NA NDIQ