Getoizimi i shqiptarëve në Medvegjë!

0

Nga Muharrem Salihu

Sikur te mos mjaftonte marveshja Kosovë – Serbi, për “levizjen e lirë” e cila Medvegjën e privonte nga mundësia e shërbimimeve te Aeroportit Kombtar Adem JASHARI, pandemia covid 19 nxori ne pah edhe nje diskriminim tjetër i cili buron nga kjo marveshje!.

Pika kufitare MUTIVODË Kosovë-Serbi, eshte e kategorizuar si pikë “B” dhe si e tillë konsiderohet e rendesisë se dytë, nderkohe qe Medvegjasit nuk kane vendkalim tjeter ne funksion që i lidhë ata me Kosovë. Keshtu gjat masave mbrojtëse ndaj pandemisë, qe ndermori Qeveria e Kosovës, ky kufi ishte i mbyllur!,ndërsa Medvegjasit ngelen te izoluar dhe per të arritur ne Kosove u detyruan te shkonin ne Leskoc, Nish, Kurshumli, Merdare dhe keshtu pas 4 oreve rruge arrinin ne Kosovë.

Nderkohe qe sot ne kët pikë kufitare kemi një situate te pa qarte dhe si rrjedhoje shume udhetar te ana-Medvegjes po ankohen ne vazhdimësi.

Autori është kryetar i Forumit AFEDS dhe asambleist komunal në Medvegjë