Gjeneral major Bajram Begaj, shef i ri Shtatmadhorisë së Armatës shqiptare

Presidenti i Shqipërisë dhe Komandant Suprem i forcave të armatosura, Ilir Meta, me dekret për shef të ri të Shtatmadhorisë së Forcave të Armatosura e emëroi gjeneral major Bajram Begajn.

Në elaborimin e dekretit presidencial, të publikuar në faqen zyrtare vonë pasdite, thuhet se Begaj ka karrierë të gjatë dhe të pasur.

“Presidenti i Republikës Ilir Meta, shef të ri të SHM-së së forcave të armatosura të Shqipërisë e emëroi gjeneral majorin Bajram Rushit Begaj. Ai deri sot ishte Komandant i Komandës për doktrinë dhe trajnim dhe tani fiton funksion më të rëndësishëm”, qëndron në publikim.Begaj, është i lindur më 20 mars 1967 në Rogozhinë. Ka diplomuar në Fakultetin e Mjekësisë në Katedrën për mjekësi të përgjithshme në vitin 1989.

I ka vizituar shumë trajnime në SHBA dhe në Greqi, ka publikuar funksione të rëndësishme në radhët e armatës ndërsa ka qenë edhe drejtor i Spitalit ushtarak në Tiranë.

Më datën tre këtë muaj Meta e avancoi në gjeneral major.