Gjermania rrit në 12 euro orën e punës, kërkohen mbi 400 mijë punëtorë të huaj

Mëditjet në Gjermani po rriten dhe paga minimale për orë tani është 12 euro.

Gjermania kërkon 400 mijë punëtorë të huaj në vit, ndaj ka rritur pagën ditore.

Instituti Gjerman për Ekonominë vlerëson se fuqia punëtore do të tkurret me më shumë se 300,000 këtë vit pasi më shumë të moshuar dalin në pension sesa të rinjtë që hyjnë në tregun e punës, përcjell INA.

Ky hendek mund të rritet në më shumë se 650,000 deri në vitin 2029.

Migrimi nga Ballkani Perëndimor drejt Gjermanisë do të vazhdojë. Kerkojme staf ne shume profesione.(INA)