Gjykata në Zvicër konfirmon: Kanabisi duhet të ketë taksë sa duhani

0

Gjykata Federale Administrative ka mbështetur një vendim të doganave zvicerane për të taksuar marihuanën ligjore të lënë në të njëjtën masë si duhani, përcjell albinfo.ch.

Në vendimin e saj të botuar të mërkurën, gjykata e St.Gallen tha se marihuana “e rreme” – d.m.th. kanabis që përmban më pak se 1% tetrahidrokanabinol (THC) – u shit kryesisht për t’u tymosur dhe për këtë arsye duhet të tatohet në mënyrë të ngjashme me duhanin. Vendimi i marrë nga Administrata Federale Doganore në shkurt të vitit 2017, e cila përcaktoi që këto produkte të kanabisit të përfshihen së bashku me taksën për duhanin 38 franga (37,70 dollarë) për kilogram, si dhe 25% të të ardhurave me pakicë, përcjell albinfo.ch. Vendimi ndikon vetëm në lulet e marihuanës. Nga ky taksim i barazisë ligjore mund të përfitojë arka federale në shumën prej 30 milionë frangash në vit.