“Grabitet nga skifterët shqiptar tualeti prej ari 18 karat në pallatin historik”

Një burrë është vënë në p ranga për vj edhjen e një tualeti që kushton plot 1 m ilionë paund. “VC-ja prej ari 18 karat u vendos si atraksion për turistët në Pallatin Blenheim në Oxfordshire disa muaj më parë dhe si duket gjuetarët e arit ia kishin vënë syrin”.

Sipas ra portimeve, tualeti prej ari është vje dhur ditën e sotme rreth orës 4.50 e mëngjesit.

Pallati u mb yll të shtunën në mëngjes për vizitorët për shkak të gra bitjes, që sipas po licisë, ka shk aktuar d ëmtime të konsiderueshme në dy sheme.

Një prej h etuesve, Jess Milne u shpreh:

“Vepra e artit që është vjedhur është një tualet i bërë me ar me një vlerë të madhe që ishte vendosur si atraksion për vizitorët e pallatit”.
Besohet që një gr up gra bitësish kanë përdorur të paktën dy au tomjete gjatë vj edhjes. Vepra e artit nuk është gjendur ende ndërsa pritet që personat përgjegjës të vihen përpara drejtësisë.

Po licia njoftoi gjithashtu se lidhur me gr abitjen është vënë në pr anga një burrë 66-vjeçar.

E dizajnuar nga artisti Maurizio Cattelan, kjo vepër arti që ishte tërësisht funksionale si tualet mbante emrin “Amerika” dhe më herët është shfaqur në SHBA.