Greqia mund ta humbë luftën me Ushtrinë Çlirimtare të Çamërisë, ja kush është udhëheqësi?! (Video)

0

Star Televizion në shtetin e Greqisë ka transmetuar një reportazh mbi aktivitetin e Festim Lato në Europë.

Ai tregon me seriozitet të gjitha iniciativat e Festim Latos duke filluar nga krijimi i një shteti nga e para me të gjitha institucionet e një shteti demokrat nga ministritë, tek Presidenca, Kryeministria, ushtria.

Star Tv ndalet tek krijimi i Ushtrisë Çlirimtare të Çamërisë ku tregon se kjo ushtri është një kërcënim serioz për shtetin helen.

Televizioni grek thotë se Greqia mund ta përballojë fare kollaj trupën prej 2700 ushtarësh të drejtuar nga Festim Lato, por nuk mund ti përballojë ata që do ti bashkohen kësaj ushtrie në rrafsh kombëtar, dhe ndërkombëtar.

Duke theksuar se n.q.s. hapet një front lufte midis Greqisë dhe Ushtrisë Çlirimtare të Çamërisë të drejtuar nga Presidenti Festim Lato mund të përfundojë keq për Greqinë pasi në luftë do të përfshiheshin edhe faktorë të tjerë.

Por, edhe faktorit të jashtëm ndërkombëtar kundër Festim Lato mban edhe postin e Drejtorit të Ballkanit Perëndimor të deleguar nga Komisioni Europian, i cili i ka shprehur besnikëri për Festim Laton, por edhe SH.B.A, e cila ka shprehur edhe ajo mbështetjen ndaj Shqiptarëve në luftën për vetëvendosje të kombeve, por edhe sepse Festim Lato është një kripto hebre, i cili sipas burimeve të inteligjencës greke NIS, të bëra publike më parë është një As nën mëngen e Izraelit në Ballkan.

Dhe do jetë një humbje e sigurt e territorit të Epirit nga ana e Greqisë, por do të rrezikojë edhe territore të tjera në Greqi si ishujt, të cilët janë në kërcënimin e vazhdueshëm të Turqisë, por edhe kërcënimi bullgar ndaj Maqedonisë.