Gurët në veshkë dhe simptomat e tyre

Kolik renale është dhimbje e shkaktuar nga guri i traktit urinar. Dhimbja mund të jetë kudo në traktin urinar, që përfshin zonën nga veshkat në uretër, fshikëzën urinare dhe uretrën. Gurët mund të shfaqen kudo në këto zona dhe mund të ndryshojnë ndjeshëm në madhësi, transmeton Sovrani.info.

Shumica e gurëve ndodhin për shkak të një ndërtimi të mineraleve ose substancave të tjera, të tilla si acid urik, të cilat rrinë së bashku në urinë, duke krijuar një masë të fortë. Ka shumë mundësi trajtimi për gurët urinar. Shumë gurë kalojnë pa ndërhyrje kirurgjikale, duke e bërë menaxhimin e barkut të veshkave një shqetësim kryesor gjatë trajtimit.

Dhimbja e veshkave është vetëm një nga simptomat e shkaktuara nga gurët urinar.

Simptoma të tjera që zakonisht ndodhin së bashku me dhimbje barku renale përfshijnë:

dhimbje ose vështirësi në urinim

vjellje

një nevoje urgjente e urinës

urinimi më shumë ose më pak se normale

Shenjat e një infeksioni të traktit urinar mund të shfaqen në disa raste. Këto përfshijnë ethe, dridhura dhe djersë të ftohtë. Çdokush që përjeton ndonjë nga këto simptoma duhet të flasë me një mjek. /Sovrani.info/.