Hakerët prapa sulmit më të madh kibernetik, vjedhin kodin burimor të Microsoft

0

Grupi i piraterisë pas kompromisit të SolarWinds ishte në gjendje të depërtonte në Microsoft Corp dhe të aksesonte disa nga kodet e tij burimore, ishin shprehur nga Microsoft

Kodi burimor, grupi themelor i udhëzimeve që ekzekutojnë një pjesë të softuerit ose sistemit operativ është zakonisht ndër sekretet më të mbrojtura të një kompanie teknologjike dhe Microsoft historikisht ka qenë i kujdesshëm për ta mbrojtur atë.

Nuk është e qartë se në sa ose në cilat pjesë të depove të kodit burimor të Microsoft kishin mundësi të hynin, por zbulimi sugjeron që hakerat që përdorën kompaninë e softuerit SolarWinds si trampolinë për të depërtuar në rrjetet e ndjeshme të qeverisë amerikane gjithashtu kishin interes të zbulonin punimet e brendshme të produkteve të Microsoft gjithashtu.

Një zëdhënës i Microsoft tha se punonjësit e sigurisë kishin punuar ‘gjatë gjithë kohës’ dhe se ‘kur ka informacion të veprueshëm për t’u ndarë, ata i kanë botuar dhe shpërndarë ato’.

Pritja e SolarWinds është ndër operacionet më ambicioze kibernetike të zbuluara ndonjëherë, duke kompromentuar të paktën gjysmën e një duzine agjencish federale dhe potencialisht mijëra kompani dhe institucione të tjera.

Hetuesit e sektorit privat dhe SHBA kanë kaluar pushimet duke u shkrirë në regjistra për t’u përpjekur të kuptojnë nëse të dhënat e tyre janë vjedhur apo modifikuar.