Han do të përshëndetet me postin në BE, në vend të tij diplomati slloven

0

Eurokomisari për zgjerim dhe politika fqinjësore, Johanes Han do të përshëndetet nga kjo detyrë pas disa viteve dhe se në vend të tij pritet të vjen një diplomat sllovenë me karrierë të pasur.

Gazeta boshnjake “Nezavisne Novine” duke u thirrur nga burime në Bruksel shkruan se bëhet fjalë për diplomatin slloven Janez Lençariq, i cili është nominuar nga ana e Qeverisë sllovene, dhe që në Bruksel shihet si pasardhës i diplomatit austriak Johanes Han. Një njohës i zhvillimeve në BE ka thënë se komisioneri i ri për zgjerim do të vjen kësaj radhe nga Ballkani Perëndimor, pasi që dy të fundit ishin nga Sllovakia dhe Austria, përcjellë INA.

Në nëntor të këtij viti do të jetë vendimi final se a do të jetë Lenarçiq apo ndonjë diplomat tjetër nga vendet anëtare të BE-së, që janë në garë për të marrë komisarin për zgjerim dhe politika fqinjësore. (INA)