Holanda, Mbretëria e Bashkuar dhe Gjermania mbyllin konsullatat e tyre në Stamboll

Pas Holandës dhe Mbretërisë së Bashkuar, për arsye sigurie është mbyllur edhe Konsullata e Përgjithshme e Gjermanisë jashtë Stambollit.

Në një postim të bërë në llogarinë Instagram të Konsullatës së Përgjithshme të Gjermanisë në Stamboll, thuhet se Konsullata e Përgjithshme do të qëndrojë e mbyllur sot për arsye sigurie. Në njoftim thuhet se takimet për viza dhe pasaporta të planifikuara për sot janë anuluar gjithashtu.

Konsullata e Përgjithshme e Holandës jashtë Stambollit ishte gjithashtu e mbyllur përkohësisht për vizitorët për shkak të protestave të mundshme dhe kërcënimit në rritje për ta shënjestruar atë.

Ministria e Jashtme e Mbretërisë së Bashkuar ka përditësuar paralajmërimin e saj të udhëtimit. Në deklaratë thuhet se qytetarët britanikë kanë bërë më shumë se 3 milionë e 330 mijë vizita në Turqi në vitin 2022 dhe shumica e vizitave kanë shkuar pa probleme. Konsullata Britanike është e mbyllur përkohësisht për vizitorët.

Ambasada amerikane paralajmëroi gjithashtu qytetarët e saj për sulme të mundshme terroriste në Turqi, veçanërisht në Stamboll, Pera dhe Galata, dhe në vendet që vizitohen shpesh nga turistët perëndimorë. /albeu