I riu shqiptar humb jetën në Zvicër

Nga një mosmarrëveshje në një pompë benzine në Geuensee në kantonin e Luzernit nje kosovar Ardit N. (20) është viktima, njofton Blick, transmeton gazeta zvicerane ne shqip Le Canton27.ch.

Në stacionin e karburantit AVIA në Geuensee, mbi një duzinë njerëzish sulmuan njëri -tjetrin të shtunën në mbrëmje. Disa janë të plagosur rëndë. Nga jo përleshje pësoi një kosovar 20-vjeçar i cili nuk i mbijetoi plagëve. Ardit N., një shofer i ri kamioni nga kantoni i Lucernit.

Ali N. * (49) ende nuk mund ta besojë atë që i ndodhi nipit të tij. Në fakt, Ardit N. * donte të dilte përsëri me miqtë të Shtunën në mbrëmje. Babai e kishte lejuar. “Arditi nuk duhet të qëndrojë larg shumë gjatë, megjithatë, tha babai i tij, vetëm deri në orën 23:00,” thotë Ali N. për Blick. Por Ardit N. nuk duhej të kthehej në shtëpi atë mbrëmje.

Ishte rreth orës 19:15 kur policia e Lucernit mori një telefonatë urgjente. Disa njerëz u përleshën në stacionin e karburantit Avia në Geuensee dhe mosmarrëveshja u përshkallëzua. Një kosovar 20-vjeçar nuk i mbijeton mosmarrëveshjes. Ardit N., një shofer kamioni nga kantoni i Lucernit.

Më shumë se një duzinë njerëz sulmuan njëri -tjetrin

“Ne jemi pafundësisht të trishtuar,” thotë Ali N. në mëngjes. «Arditi ishte gjithmonë aq i mirë. Një djalë i qetë që kurrë nuk ka shkaktuar probleme “. Askush në familje nuk mund të shpjegojë se si erdhën skenat e tmerrshme në stacionin e gazit.

Policia e Lucernit fillimisht nuk mund të thoshte asgjë në lidhje me historinë dhe rrjedhën e saktë të krimit. Gjatë natës, gjurmët u siguruan në të gjithë zonën dhe një Mercedes i bardhë u mor. Informacione më të hollësishme do të pasojnë vetëm gjatë drekës të së Dielës. Me sa duket mbi një duzinë njerëzish sulmuan njëri -tjetrin në parkun industrial. Ata vijnë nga Siria, Iraku, Maqedonia e Veriut dhe Zvicra. Disa persona të plagosur rëndë duhej të silleshin në spital. Me sa duket “objekte të ndryshme” janë përdorur në mosmarrëveshje.

Tani zyra e prokurorit publik në Sursee po heton krimin. Dëshmitarëve që mund të japin informacion në lidhje me ngjarjet u kërkohet të raportojnë në policinë e Lucernit.