iPhone me ndryshim të madh në mënyrën se si i trajton fotografitë

Picture of INA
INA

05/04/2024

Apple po përballet me një detyrim të mundshëm për të bërë ndryshime të rëndësishme në mënyrën se si iPhone trajtojnë fotografitë, për shkak të presionit nga zbatimi i Aktit të Tregjeve Digjitale të Bashkimit Evropian (DMA).

Sipas deklaratave të fundit nga Margaret Vestager, presidentja e Komisionit Evropian dhe Thierry Breton, Apple nuk i ka përafruar plotësisht produktet e saj me rregulloret DMA, gjë që mund të çojë në ndryshime thelbësore në ekosistemin iOS, veçanërisht në lidhje me aplikacionin e fotografive.

DMA, e cila kërkon që kompanitë si Apple ta bëjnë të lehtë çinstalimin e aplikacioneve dhe ndryshimin e cilësimeve të paracaktuara, tregon se praktikat e Apple nuk përmbushin këto detyrime. Vestager vuri në dukje se Apple nuk lejoi që disa aplikacione, përfshirë Photos, të çinstaloheshin, as nuk i lejoi përdoruesit të ndryshojnë statusin e tyre të paracaktuar, siç është shërbimi Cloud, siç kërkohet nga DMA.

Sfida qëndron në faktin se aplikacioni Photos nuk është thjesht një aplikacion i zakonshëm në iOS; përfaqëson ndërfaqen e sistemit për galerinë e imazheve, e cila është thellësisht e integruar në të gjithë sistemin operativ.

Kjo përfshin leje specifike për aplikacion për të hyrë në foto. Sipas analizës së John Gruber, kjo paraqet një detyrë të madhe për Apple, pasi kompania do të duhet të lejojë që aplikacionet e palëve të treta të jenë në nivelin e sistemit të bibliotekës së imazheve dhe galerisë, gjë që do të kërkonte një rindërtim të plotë të sistemit operativ.

Megjithëse Vestager nuk deklaroi në mënyrë eksplicite se Komisioni Evropian do të detyronte këtë ndryshim specifik, thjesht përmendja e aplikacionit Photos si një problem potencial sugjeron që Apple mund të detyrohet të bëjë rregullime të rëndësishme. Nëse kërkesa të tilla realizohen, nuk do të ishte çudi nëse Apple do të vinte në dyshim të ardhmen e saj në tregun e Bashkimit Evropian.

TË FUNDIT
3 ditë
Facebook dhe Instagram “nën hetim” nga BE, krijojnë varësi te të miturit
5 ditë
Ndalohet një 19-vjeçar në Tetovë, ka shpërndarë materiale raciste dhe ksenofobike
5 ditë
Arrin GPT-4o: Ç’mund të bëjë modeli i ri i inteligjencës artificiale?
5 ditë
TikTok dallon përmbajtjen e krijuar nga Inteligjenca Artificiale
6 ditë
Çfarë është AI, si funksionon dhe për çfarë mund të përdoret?

ME TE LEXUARA

No data was found

LEXO MË SHUMË

rrjete sociale instagram facebook tik tok

Facebook dhe Instagram “nën hetim” nga BE, krijojnë varësi te të miturit

otwarcie-txt-uslugami-w-hakera

Ndalohet një 19-vjeçar në Tetovë, ka shpërndarë materiale raciste dhe ksenofobike

chat-gpt

Arrin GPT-4o: Ç’mund të bëjë modeli i ri i inteligjencës artificiale?

tik tok

TikTok dallon përmbajtjen e krijuar nga Inteligjenca Artificiale

Inteligjenca artificiale AI

Çfarë është AI, si funksionon dhe për çfarë mund të përdoret?

tik tok

Tiktok etiketon përmbajtjet AI, çfarë do të ndodhë me prodhimet e gjeneruara prej saj?

google

Të është vjedhur telefoni, Google ka një zgjidhje për ju për ta gjetur atë

iphone dyqan

​iPhone 16 Pro pritet të sjellë katër veçori të reja të kamerës

Apple-1

Apple në bisedim me OpenAl që të integrojë ChatGPT-në në iPhone

INFO

NA NDIQ