iPhone Mini drejt ‘dështimit’ – Apple po e planifikon diçka tjetër në vend të tij

Apple mund të ndërpresë iPhone mini për shkak të shitjeve të dobëta. Në vend të kësaj mund të ofrohet një model i ri.

Ekranet e shumicës së telefonave celularë janë shumë të mëdhenj, përdoruesit do të donin pajisje më të vogla që përshtaten më mirë në xhepat e tyre. Por shifrat e shitjeve për iPhone Mini japin një pamje të ndryshme.

Vitin e kaluar, ka pasur spekulime të përsëritura se iPhone Mini është në prag të ‘zhdukjes’. Shifrat e shitjeve janë thjesht shumë të ulëta.

Tashmë janë publikuar shifrat e shitjeve të iPhone Mini nga Kina.

Ajo tregon se iPhone 13 Mini përbën vetëm 5 për qind të të gjitha shitjeve të iPhone. iPhone 13 Pro përbën 21 për qind dhe iPhone 13 Pro Max 23 për qind. Pjesa më e madhe në shitjet e iPhone shkon për iPhone 13 me 51 për qind.

Duke pasur parasysh kërkesën e dobët për iPhone Mini, tani ka zëra për fundin e iPhone më të vogël. Sipas kësaj, nuk duhet të ketë më një iPhone 14 Mini në linjën e vitit 2022, siç kanë sugjeruar disa zbulues.

Një model më i madh është zëvendësimi i iPhone me një diagonale ekrani prej vetëm 5.4 inç. Pra, në vend të kësaj mund të ketë një iPhone 14 Max. Pra, një model më i dobët se Pro, me një diagonale ekrani që është e ngjashme me modelin Pro Max dhe thuhet se është rreth 6.7 inç.

Një parashikim i tillë është bërë tashmë nga analisti i besueshëm i Apple Ming-Chi Kuo në të kaluarën. Deri më tani, nëse dëshironit një ekran të madh, duhej të shkonit për modelin e shtrenjtë Pro Max. Me një iPhone 14 Max, përdoruesit e iPhone mund të marrin një ekran më të madh me një çmim më të ulët.

Për ata që preferojnë një ekran më të vogël, Apple do të ofrojë ende iPhone SE. Modeli 2020 i iPhone SE ka një diagonale ekrani prej vetëm 4.7 inç. Një diagonale e ngjashme e ekranit pritet për modelin 2022. /Telegrafi/