Ish-shefi i shërbimit sekret britanik: Putin do të zbresë në sanatorium, ja kur do ta humbë pushtetin?!

Presidenti rus Vladimir Putin do të zbresë në një institucion mjekësor afatgjatë deri vitin e ardhshëm, parashikoi një ish-shef i MI6 mes thashethemeve se shëndeti i të fortit të Kremlinit po dështon. Sir Richard Dearlove tha në podcastin One Decision se Putin, 69 vjeç, mund të dërgohej në një sanatorium si pjesë e një strategjie largimi mes përpjekjeve të vështira të Rusisë për të pushtuar Ukrainën fqinje.

“Unë me të vërtetë do të nxjerr qafën. Unë mendoj se ai do të largohet deri në vitin 2023, “parashikoi Dearlove, një bashkë-prezantues i podcast-it. “Ndoshta në sanatorium, nga i cili ai nuk do të dalë si udhëheqës i Rusisë.”
Vendosja e Putinit në institucionin mjekësor do të ishte alternativa “elegante” ndaj një grushti shteti, tha Dearlove, i cili ishte kreu i Shërbimit Informativ të Inteligjencës Britanike nga viti 1999 deri në 2004.

Ai paralajmëroi se Moska nuk ka plan pasardhës nëse Putin largohet, por beson se sekretari i Këshillit të Sigurimit të Rusisë Nikolai Patrushev do të merrte kontrollin.

“Nëse teza ime do të përmbushej dhe Putin do të zhdukej në një sanatorium, mendoj se ai do të jetë i mundshëm”, tha Dearlove. “Dhe sigurisht që qëndrimi në këtë skenar ndoshta bëhet i përhershëm. Dua të them, ju e dini se nuk ka një vazhdimësi në udhëheqjen ruse. Ata sigurisht që nuk planifikojnë vazhdimësi.”

Pyetjet në lidhje me shëndetin e Putinit janë përhapur që kur shpërtheu lufta e Rusisë në Ukrainë.