Iu sekuestruan 5 milionë euro pasuri, kush janë vëllezërit narkotrafikantë nga Mirdita

Vëllezërit Sokol Marku dhe Elson Marku akuzohen për disa vepra penale jashtë vendit, ndërsa disa ditë më parë iu sekuestrua pasuria me vlerë 5 milionë euro. Sipas dosjes hetimore Sokol Marku dhe vëllai i tij Elson Marku, nga viti 2008 deri në vitin 2015, kanë përfituar transferta në vlera monetare të larta nga disa vende.

Nga hetimi ka rezultuar se shtetas të huaj dhe shqiptar, këta të fundit të afërt me dy vëllezërit kanë bërë transferta nga Italia, Belgjika, Spanja, Suedia, Zvicra, Greqia dhe Franca. Vlerat monetare në pjesën më të madhe janë tërhequr kesh nga dy vëllezërit dhe më pas këto vlera janë kanalizuar dhe futur në treg me blerje tokash, makinash dhe hapje biznesesh.

Aktiviteti i tyre kriminal duket se ka qenë i shtrirë në një numër të lartë të vendeve të Bashkimit Evropian. Sipas prokurorisë, këta persona jashtë vendit, janë hetuar dhe skeduar për një sërë veprash penale, si shpërndarje droge apo vjedhje.

Çfarë ndodhi: Policia dhe prokuroria e Tiranës kanë sekuestruar pasurinë e shtetasit Sokol Marku dhe vëllait të tij Elson Marku me vlerë rreth 5 mln euro. Në sekuestro janë vendosur 18 automjete luksoze, 10 pasuri te paluajtshme si vila e apartamente, si dhe 2 aktivitete biznesi, lokale.

Sokol Marku me origjinë nga Mirdita rezulton i dënuar për drogë. Sipas organit të akuzës dyshohet se janë pasuri te krijuara nga aktiviteti kriminal. Marku ka qenë një person i hetuar nga organet ligjzbatuese për pastrim parash.

Sokol Marku sëbashku me vëllain e tij rezultojnë të përfshirë dhe në trafikun e kokainës në shtetin spanjoll.

Në Tiranë emër të shtetasit Sokol Marku dhe familjarëve të tij figurojnë pasuritë e rregjistruara si më poshtë:

-ZK 8370 volumi 26, faqe 154, njësi me sipërfaqe 53.6 m2.
-ZK 8340 volumi 23, faqe 67, truall me siperfaqe 1261 m2.
-ZK 8340 volumi 24, faqe 67, ndërtesë me sip. 150 m2.

-ZK 3866 volumi 33, faqe 118, apartament me sip.50 m2.
-ZK 8120 volumi 48, faqe 57, truall me sip.412.3 m2 dhe ndërtesë me sip.173.8 m2. apartament ne Kavajë me sip 70 m2 ne zk3101 Qerret me nr 14 /229.

Biznesi bar kafe me adresë në rrugën “Dora Distra” godinë dy katëshe me një sipërfaqe trualli 3600 m2 dhe ndërtim 260 m2 për kat me emrin Hoë higt dhe emër tregtar “Viteli bar”.

Bisnesi bar kafe në rrugën “Shaqir Hoshafi” me një sipërfaqe 115 m2 me nipt l62115036h pasuria me nr 3/257 zk 8150. Objekt trekatësh në rrugën e Dibrës në proces legalizimi me sip 160 m2 për kat dhe papafongo.