Ja çfarë ndodh me trupin tuaj, kur ju vraponi në mot të ftohët

Ne zakonisht besojmë se asgjë, madje as moti, nuk mund të na ndalojë të marrim një stërvitje të mirë, transmeton Sovrani.info. Kur vrapojmë gjatë dimrit, nga i ftohti nuk na mbron as xhaketat të cilat janë adekuate për dimër dhe vrapim. Kjo për shkak se moti brutalisht i ftohtë vjen me disa efekte të frikshme shëndetësore.

Ja çfarë mund të ndodhë me trupin tuaj kur është ftohët jashtë:

Trupi juaj merr hipotermi.
Keni dhimbje koke.
Hunda juaj nga i ftohti do të rrjedh dhe sytë do të ju mbushen me ujë.
Do të kenië shkurtesa të frymëmarrjes.
Me vrapimin në të ftohët rritet djegia e kalorive. /Sovrani.info.