Ja emrat e dy terroristëve të tjerë që realizuan sulmin në Banjskë – kontratat që nënshkruajtën me komunën e Leposaviqit

Picture of ina-online
ina-online

26/10/2023

Qeveria e Kosovës ka ndarë detaje tronditëse përmes një raporti preliminar 50-faqësh për grupin terrorist serb që realizuan sulmin në Banjskë të Zveçanit më 24 shtator, ku mbeti i vrarë rreshteri i Policisë së Kosovës, Afrim Bunjaku.

Në raportin e siguruar nga Gazeta Insajderi, figurojnë dy kontrata për shërbime të arritur mes Komunës së Leposaviqit dhe Gjorgje Baloviq e Aleksandar Tanashkoviq, për të cilët autoritetet kosovare thonë se ishin pjesë e grupit terrorist në Banjskë.

Siç thotë raporti, Baloviq dhe Tanashkoviq u plagosën përgjatë ballafaqimit me Policinë e Kosovës dhe më pas ikën për në Serbi për trajtim.

Sipas këtyre kontratave që ka parë Insajderi, Baloviq dhe Tanashkoviq ishin të angazhuar për pastrimin e rrugëve, parqeve të Leposaviqit dhe mirëmbajtjen e lumit Ibër.

“Kontraktori merr përsipër të pastrojë rrugët, parqet dhe brigjet e lumit Ibër për klientin. Dhe për të krijuar një mjedis më të pastër, më të shëndetshëm dhe ekologjikisht më të pastër për qytetarët e komunës së Leposaviqit”, thuhet në një nga nenet e kontratës, që figuron në raport preliminar.

Në bazë të kontratës, Baloviq dhe Tanashkoviq parashihej të paguheshin 40 mijë denarë apo 341 euro në muaj.

Kontratat për shërbime të dy pjesëtarëve të grupit terrorist serb që realizuan sulmin në Banjskë:

Kontrata e Gjorgje Baloviq

Në bazë të nenit 199 të Ligjit të Punës (“Gazeta Zyrtare e RS” numër: 24/2005, 61/2005, 54/2009, 32/2013, 74/2014, 13/2017 US, 113/2017 dhe 95 /2018 jashtë .tum.) Miratimi i Autoritetit të Përkohshëm të Komunës së Leposaviqit nr. 112-584 i datës 26.12.2022…

Neni 4.

Gjatë kryerjes së punëve nga neni 1 i kësaj kontrate, kontraktuesi ka të drejtë në sigurim pensional dhe invalidor, sigurim shëndetësor, në përputhje me Ligjin e Punës.

Neni 5.

Nëse punëtori e kryen punën e kontraktuar në cilësi të dobët, nuk vepron sipas urdhrave të urdhërdhënësit të punës, shkel disiplinën e punës dhe nëse nuk ka nevojë për të, urdhërdhënësi mund të anulojë kontratën edhe para përfundimit të afatit të kontraktuar. nga neni 2 i kësaj kontrate.

KONTRATA E SHËRBIMIT

Më 27 dhjetor 2022, në Leposaviq:

1. – Administrata komunale e komunës së Leposaviqit, rruga Vojske Jugosllavije nr. 33, e përfaqësuar nga Kryesuesja e Administratës Komunale, Radmila Vukiçeviq (në tekstin e mëtejmë: Klienti), nga njëra anë, dhe

2.- Gjorgje Baloviq nga Kutnje, rruga bb, Komuna e Leposaviqit me nr. letërnjoftim ___________ nga NP për Mitrovicën e Kosovës (në tekstin e mëtejmë: Punëtor), statusi: person i papunë.

Neni 1.

Kontraktori merr përsipër të pastrojë rrugët, parqet dhe brigjet e lumit Ibër dhe për të krijuar një mjedis më të pastër, më të shëndetshëm për qytetarët e komunës së Leposaviqit.

Neni 2.

Përmbaruesi merr përsipër t’i kryejë detyrat e përcaktuara në nenin 1 të kësaj kontrate në periudhën nga 1 janari 2023 deri më 31 mars 2023 në lokalet afariste dhe jashtë objektit afarist të klientit brenda orarit të caktuar të punës.

Neni 3.

Klienti merr përsipër t’i paguajë përmbaruesit një shumë neto prej 40.000,00 dinarë (dyzet mijë dinarë) në emër të tarifës mujore për punën e kryer.

Të gjitha mosmarrëveshjet sipas kësaj kontrate do të zgjidhen nga palët kontraktuese me marrëveshje, ndërsa kontestet që nuk zgjidhen me marrëveshje do të zgjidhen nga gjykata kompetente.

Neni 7.

Kjo kontratë është bërë në katër kopje identike, nga të cilat dy kopje i mban secila palë kontraktuese.

Kontrata e Aleksandar Tanashkoviq

Më 27 dhjetor 2022, në Leposaviq:

1. – Administrata komunale e komunës së Leposaviqit, rruga Vojske Jugosllavije nr. 33, e përfaqësuar nga kryesuesja e Administratës Komunale, Radmila Vukiçeviq, nga njëra anë, dhe

2.- Tanashkoviq Aleksandar nga Vraçeva, numri i rrugës 66, komuna Leposaviq me numër leternjoftimi __________ lëshuar nga UP për Mitrovicë (në tekstin e mëtejmë: Punëtor), statusi: personi tjetër i papunë.

Neni 4.

Gjatë kryerjes së punëve nga neni 1 i kësaj kontrate, kontraktuesi ka të drejtë në sigurim pensional dhe invalidor, sigurim shëndetësor, në përputhje me Ligjin e Punës.

Neni 5.

Nëse punëtori e kryen punën e kontraktuar në cilësi të dobët, nuk vepron sipas urdhrave të porositësit të punës, shkel disiplinën e punës dhe nëse ndërpritet nevoja për të, urdhërdhënësi mund të anulojë kontratën edhe para përfundimit të afatit të kontraktuar nga Neni 2 i kësaj kontrate.

Neni 6.

Të gjitha mosmarrëveshjet sipas kësaj kontrate do të zgjidhen nga palët kontraktuese me marrëveshje, ndërsa kontestet që nuk zgjidhen me marrëveshje do të zgjidhen nga gjykata kompetente.

Neni 7.

Kjo kontratë është bërë në katër kopje identike, nga të cilat dy kopje i mban secila palë kontraktuese.

TË FUNDIT
21 orë
Rama dhe Kurti reagojnë për tentim atentatin “e tmerrshëm” ndaj Trumpit
2 ditë
DASH: Rusia po kërkon të shfrytëzojë tensionet ndëretnike në Kosovë dhe rajon
2 ditë
Gjukanoviq merr informata nga Kosova se po përgatitet atentat ndaj tij
3 ditë
Sondazh befasues për AAK-në dhe Nismën – por vjen një parashikim i keq për Haradinajn e Limajn – ja maksimumi i votave që mund të marrin!
3 ditë
Ja sa banorë ka Kosova, shpallen rezultatet paraprake nga ASK (VIDEO)

ME TE LEXUARA

21 orë
Rama dhe Kurti reagojnë për tentim atentatin “e tmerrshëm” ndaj Trumpit

LEXO MË SHUMË

trump sulm

Rama dhe Kurti reagojnë për tentim atentatin “e tmerrshëm” ndaj Trumpit

DASH Uashington Departamenti

DASH: Rusia po kërkon të shfrytëzojë tensionet ndëretnike në Kosovë dhe rajon

milo gjukanoviq gjukanovic

Gjukanoviq merr informata nga Kosova se po përgatitet atentat ndaj tij

Ramush haradinaj fatmir Limaj

Sondazh befasues për AAK-në dhe Nismën – por vjen një parashikim i keq për Haradinajn e Limajn – ja maksimumi i votave që mund të marrin!

sheshi prishtines

Ja sa banorë ka Kosova, shpallen rezultatet paraprake nga ASK (VIDEO)

euro

Qytetari e gjen çantën me mbi 7 mijë euro, e dorëzon në polici

Pjeter-Shala-850x472-1

Më 16 korrik shpallet aktgjykimi ndaj Pjetër Shalës

vjosa osmani okb un

Osmani: Kërkojmë garanci ndërkombëtare për Asociacionin

kurti mediat

Kurti: Masakra e Srebrenicës ishte paralajmërim i gjenocidit në Kosovë

INFO

NA NDIQ