Ja kushtet për të hyrë në Greqi dhe Holandë

Iliria News Agency
Iliria News Agency

07/02/2022

Me Vendimin e fundit të Qeverisë së Republikës së Greqisë, vërtetohen kushtet e reja për hyrje që vlejnë për periudhën nga 7 deri më 24 shkurt të vitit 2022. Sipas vendimit, udhëtarëve nga vendet anëtare të BE-së dhe Marrëveshja e Shengenit, si dhe nga 33 vende të cilat nuk janë anëtare të BE-së, dhe që i janë bashkuar sistemit të certifikatave digjitale për KOVID të Bashkimit Evropian (European Union Digital Covid Certificate, EUDCC), mes të cilave është edhe Republika e Maqedonisë së Veriut u lejohet hyrja duke treguar certifikatë digjitale evropiane, respektivisht në mënyrë alternative sipas rendit vijues:

Certifikatën e vaksinimit: nëse kanë kaluar së paku katërmbëdhjetë (14) ditë nga dita e vaksinimit dhe jo më shumë se 9 muaj pas përfundimit të vaksinimit bazë ose pa afat kohor për udhëtarët që e kanë marrë dozën e tretë, certifikatën që e kanë kaluar sëmundjen pas testimit laboratorik me PCR ose pas kontrollit duke përdorur teste të shpejta të antigjenit (rapid test). Certifikata Digjitale Evropiane për kalimin e sëmundjes lëshohet katërmbëdhjetë (14) ditë pas testit të parë pozitiv dhe vlefshmëria e tij zgjat deri në njëqind e tetëdhjetë (180) ditë pas testit; ose rezultate negative nga një test laboratorik me PCR të kryer në shtatëdhjetë e dy (72) orët e fundit para mbërritjes së tyre në Greqi ose nga një test i shpejtë antigjen (rapid test) në afat prej njëzetë e katër (24) orësh para mbërritjes në Greqi.

Ndërkaq, nga nesër, nga nesër (08 janar 2022), kushte të reja për hyrjen e udhëtarëve nga Maqedonia e Veriut në Holandë. Ministria e Shëndetësisë në Holandë e klasifikon Republikën e Maqedonisë së Veriut si “zonë me rrezik shumë të lartë”, që është një nivel më lartë se sa niveli i deritanishëm. Për të gjithë udhëtarët nga Maqedonia e Veriut të cilët udhëtojnë drejt Holandës do të vlejë rregulli i karantinës së detyrueshme. Nga ana tjetër, udhëtarët e vaksinuar (dy vaksina dhe me dozë e tretë (booster) që udhëtojnë nga vende me rrezik shumë të lartë nuk duhet patjetër të hyjnë në karantinë.

TË FUNDIT

ME TE LEXUARA

LEXO MË SHUMË

lindita ahmeti

ITSHKSH përkujtoi studiuesen Lindita Ahmeti

IMG_1415

Vuçiq ankohet në OKB: punët e Maqedonisë së Veriut s’i pengon Serbia, por Albin Kurti

IMG_1413

Mira Murati bëhet zyrtarisht pjesë e Akademisë së Shkencave të Shqipërisë

speciazilanta

Specializantët privatë pezullojnë përkohësisht grevën: Nuk do të ndalemi deri në zgjidhjen e problemeve tona

ASH

ASH: Ranë maskat, Mickoski shpalosi bashkëpunimin që ka me opozitën shqiptare

pasaporta

Dokumentet personale do të mund të merren edhe të mërkurën

inbound8095449253420538831

Valbona Adili Emini: Pabarazia gjinore në politikë ndihet kudo edhe pse kemi gra të forta e të emancipuara

bojan mariciq maricic

Mariçiq: Edhe “Demokracia e re sillet më e ndërgjegjshme se VMRO-DPMNE

sela tubim

Ashpërsohet retorika në tubime, VLEN dhe Fronti Europian me akuza dhe porosi mes tyre

INFO

NA NDIQ