Ja sa miliardë euro janë rezervat devizore në bankën e Maqedonisë së Veriut?

Picture of ina-online
ina-online

08/06/2024

Banka Popullore e Maqedonisë së Veriut njoftoi se rezervat valutore në fund të majit arritën në 4,29 miliardë euro.

Pjesa më e madhe e rezervave valutore është investuar në letra me vlerë (60.1 përqind), e ndjekur nga valuta dhe depozita (28.7 përqind) dhe ari monetar (11.2 përqind).

Të dhënat i referohen gjendjes së rezervave valutore dhe mjeteve të tjera valutore të Bankës Popullore në një datë të caktuar. Rezervat valutore përkufizohen si fonde që janë menjëherë në dispozicion të autoritetit monetar dhe kontrollohen nga autoriteti monetar dhe shërbejnë për financimin e bilancit të pagesave nëpërmjet ndërhyrjes në tregun valutor për të ndikuar në kursin e këmbimit dhe/ose për të tjera. qëllimet. Mjetet valutore të mbetura përbëhen nga mjetet valutore të bankës qendrore që nuk plotësojnë kriteret bazë për përfshirjen e tyre në rezervat valutore. (INA)

TË FUNDIT
5 orë
Fillon procedura parlamentare për plotësimin e Ligjit për Energjetikën për uljen e çmimit të energjisë elektrike nga 1 korriku
24 orë
Rriten çmimet e derivateve të naftës në Maqedoninë e Veriut
4 ditë
Punë në Slloveni, mbi 6 mijë punëtorë nga Maqedonia e Veriut morën lejet
4 ditë
EVN Home në Maqedoni pranon ofertën e EMV-së
5 ditë
Paga mesatare neto në muajin prill ka qenë mbi 41 mijë denarë

ME TE LEXUARA

24 orë
Rriten çmimet e derivateve të naftës në Maqedoninë e Veriut
5 orë
Fillon procedura parlamentare për plotësimin e Ligjit për Energjetikën për uljen e çmimit të energjisë elektrike nga 1 korriku

LEXO MË SHUMË

ora-rryma-evn-struja

Fillon procedura parlamentare për plotësimin e Ligjit për Energjetikën për uljen e çmimit të energjisë elektrike nga 1 korriku

derivate nafta dizeli benzin

Rriten çmimet e derivateve të naftës në Maqedoninë e Veriut

Foto:Ilustrim

Punë në Slloveni, mbi 6 mijë punëtorë nga Maqedonia e Veriut morën lejet

evn-1

EVN Home në Maqedoni pranon ofertën e EMV-së

kredite denar

Paga mesatare neto në muajin prill ka qenë mbi 41 mijë denarë

derivate nafta dizeli benzin

Komisioni Rregullator me vendim të ri – as lirohet dhe as shtrenjtohet benzina dhe dizeli

fature-market

Shporta minimale sindikaliste për qershor është 60.325 denarë, është rritur për 235 denarë, krahasuar me majin

evn faktura

Mickoski propozoi ligj me të cilin ndalohet shtrenjtimi i rrymës: Mbaroi koha e rritjes dramatike të çmimit

shkupi

Shkupi në vendin 198-të në listën e qyteteve më të shtrenjta për të jetuar

INFO

NA NDIQ