Miliona euro harxhohen për dasma dhe ahengje në Tetovë dhe Gostivar?!

0

Analisti i njohur për çështje ekonomike, Visar Ademi ka bërë kalkulimet e përgjithshme se sa milion euro harxhohen për dasma dhe ahengje të tjera familjare vetëm në rajonin e Pollogut, gjegjësisht në Gostivar dhe Tetovë. Ai ka theksuar se totali i harxhimeve për këto ahengje shkon në mbi 192 milion euro, përcjellë INA.

Ademi përmes kalkulimeve që ka nxjerrë në facebook ka thënë se Pollogu nuk po varfërohet, por po ndodhë e kundërta. Ja të gjitha kalkulimet e tij se sa para harxhohen vetëm dasma dhe ahengje tjera, pa përfshirë harxhimet e përditshme, sidomos edhe ato në sferën e ndërtimit, që po ashtu kapin shifra të larta.

Ja postimi i plotë i Visar Ademi, analistit nga Gostivari:

Meqe kohet e fundit ka diskutim qe Pollogu varferohet, ja nje argument qe tregon te kunderten. Parate qe harxhohen per darsma ne Pollog:

1. Sallone per darsma ne Gostivar: total ka 30 ne GV (martesa) +30 (syneti, petka, lindja e djalit, mevlude)= 60 evente ne nate. 60 x 40 evente ne sezone= 2.400 ngjarje

2. 2.400 evente ne sezone * 400 te fuar= 960.000 mysafir

3. 960.000 mysafir x 15 Euro/ushqimi= 14.400.000 Euro. Muzika 2.400 dasma x 3.000 Euro= 7.200.000 Euro
Totali: 21.600.000 Euro

4. Flori dhe stoli: 2.400 dasma x 20.000 (mesatarja)= 48.000.000

5. Tesha (fustane/ smoking)= 2.400x 1.000 Euro= 2.400.000

6. Te tjera (zbukurime, frizura)= 2.400 x 2.000 Euro= 4.800.000

Totali i harxhimeve per dasma ne Gostivar= 76.800.000 Euro

Nese e shumzojme.me 1.5 here (per shkak te madhesise) per Tetove dhe rethine = 115.200.000

Totali per Pollog 192.000.000.

E di qe eshte shume.me teper por ky eshte kalkulacion i thjeshte pa mos i mare parasysh shpenzimet tjera indirekte (bakshishe, dreka, darka).

Dhe pastaj thone se ne jemi te varfur!!! Fatkeqesisht, jemi te varfur ne tru dhe jo financiarisht!!”, ka shkruar Visar Ademi. (INA)

Visar Ademi