Ja si i vodhën politkanët paratë e mërgimtarëve në Maqedoni

0

Visar Ademi

Shumë njerëz te ne konstatojnë se shuma të mëdha parash janë vjedhur dhe vidhen (aludohet për pushtetarët) në Maqedoni dhe pyeten se si ka mundësi që përseri ka para!!!. Habiten se si është e mundur kur shteti konsiderohet shumë i varfur dhe me të drejtë pyesin ku i marin gjithe këto pare. Përgjigja është: MERGATA.

Ja mendojeni pak:
1. Sipas Bankes Boterore nga Maqedonia jane larguar 500.000 njerez (ka statistika qe thone se ky numer eshte me i madh).

2.Ta marim se e gjate sezonit te veres vetem 50% njerez e tyre vijne ne vendlindje atehere i bie qe ne vetem veres kemi 250.000 vizitor ne Maqedoni. Nqs e marim se nje familje ka 4 antare atehere 250.000/4i bie qe gjate sezonit te veres te kene hyre ne vend rreth 60.000 familje..
Nese e marim qe minimumi qe ato harxhojne gjate kesaj sezone eshte 5.000 Euro*60.000 familje i bie qe vetem veres futen 300.000.000 Euro ne Maqedoni.

3. Nese e marim.se numri i familjeve qe vijme dimrit eshte me i vogel te themi 30% atehere i bie qe 30%* 500.000= 150.000/4= reth 35.000 familje.
Nese ne dimer ato harxhojne perseri te njejten shume atehere i bie qe 5.000 Euro *35.000 familje= 175.000.000 Euro

4.Nese i mbledhim.keto dy shume atehere i bie qe gjate 1 viti ne Maqedoni harxhohen rreth 500.000.000 Euro ose GJYSEM MILIARD Euro.

5. Nese kete gjysem miljarde e shumzojme me ja 20 vjet sa edhe kemi diaspore ne Maqedoni atehere i bie qe ne te kemi perfituar nje shume FANTASTIKE PREJ 10 BIILION EURO.

A cfare kemi bere ne per to?? Gati, asgje!!