Jo nëpër udhët e Serbisë!

0

Skender KARAÇICA/

Dy të rinjët nga Kosova u rrahën brutalisht në Krahinën e Vojvodinës(Serbi). Protestë shqiptare,mos të udhëtojë asnjë shqiptar nga Kosova nëpër Serbi…!

Serbia fashiste nuk ka ndryshuar kursin e vet shekullor kundër popullit shqiptar dhe Kosovës.Për këtoi dyqind vjet(1844-1999),populli shqiptar ishte në luftë për çlirim dhe liri kundër regjimeve fashiste deri në shkallë të gjenocidit dhe të shfarosjes deri në substancë nga regjimet shekullore të Serbisë.

Dy të rinjët nga Kosova që kishin shkuar për të gjetur punë në Novi Sad(Krahina e Vojvodinës nën Serbi)u rrahën brutalisht nga moshatarët e tyre serbë,vetëm pse ata flisnin shqip dhe ishin shqiptarë nga Republika e Kosovës.

Protestë gjithshqiptare!Asnjë shqiptarë nga Kosova që nga sot,nesër dhe gjithmonë e mot,mos të marrin udhë nëpër Serbi,kur e kur edhe ty,edhe të tjerëve…mund tju gjejë e zezdita nga dora vrastare fashiste e Serbisë!

Protestë shqiptare!Nga sot dhe nesër merrni udhë në Rrugën e Kombit dhe në vendet ku tashti jeni me familje dhe punë në vendet e BE-së…e jo nëpër udhët e Serbisë!

Vetëm pse ultranacionalisti V.Sheshel e dogji famurin e shtetit të lirë dhe sovran të Kroacisë në Beograd,delegacioni i Kubvendit të këtij vendi(Zagrebi zyrtar) e ndërpreu vizitën zyrtare në Beograd dhe u kthye për në Zagreb!

Populli shqiptar nga Kosova:Në shenjë proteste kolektive që nga sot dhe nesër,mos merri udhën për në vendet BE-së nëpër Serbi!