Johnson me plan dimëror për Covid-19

0

Kryeministri i Britanisë së Madhe, Boris Johnson, shpjegoi në një fjalim publik sot detajet e daljes nga bllokimi, i cili fillon më 2 dhjetor, dhe paraqiti planin dimëror për koronavirus, në të cilin relaksimi i masave do të zëvendësojë sistemin me tri nivele.

Disa rregulla do të shtrëngohen, por palestrat dhe dyqanet do të hapen dhe orari i punës për kafenetë dhe restorantet do të zgjatet.

Bllokimi aktual do të zëvendësojë sistemin me tre nivele. Në rangun e parë do të jenë ata që mund të punojnë nga shtëpia. Renditja e dytë do të thotë që vetëm pabet që shërbejnë ushqim mund të hapen. Renditja e tretë do të thotë që gjithçka përveç dërgesave do të mbyllet.

Më vonë këtë javë, kryeministri do të njoftojë se cilat pjesë të vendit do të jenë në cilën renditje.