Katastrofë për Milanin, e pret dënimi nga UEFA

0

Klubi italian Milan është sanksionuar nga UEFA si pjesë e dënimit të tyre për shkeljen e rregullave financiare të play fair.

Milan ishte me fat që të mos humbiste vendin e tyre në Ligën e Evropës, por humbja ndaj Real Betis sonte mund ta sjellë atë më afër realitetit, përcjell ORAinfo.

Sipas asaj që është raportuar nga La Repubblica sot, sanksionet e para të UEFA-s do të vijnë në ditët e ardhshme.
Para së gjithash, Milan do të gjobitet 20 milionë euro – një pagesë e rëndë për shkelje të rregullave.

Ekziston edhe mundësia që Milanit t’i mohohet mundësia për të regjistruar lojtarë të rinj për fazën e ardhshme të Ligës Evropiane.

Së fundi, një marrëveshje e re për zgjidhjen do të vihet në vend për të frenuar tejkalimin financiar të Milanos – duke kufizuar investimet në rrjedhën e sipërme dhe amortizimin.