Katica Janeva: Jam e pafajshme, më keqpërdorën emrin

0

Kryeprokurorja speciale, Katica Janeva tha se është e pafajshme në rastin “Reket” dhe se është keqpërdorur emri i saj.

“Të nderuar, që nga momenti nga zgjedhja ime , jeta ime ka qenë në shënjestër, dhe emri im është lakuar gjithmonë në mosmarrëveshjet partiake dhe partiake. Por gjithsesi u kyça për të mirën e vendit. Mirëpo thirrja për të shërbyer shtetit dhe të jesh në krye të një institucioni të tillë është nder i veçant. Jam bartëse e funksionit publik dhe e kuptoj shqetësimin e të gjithë juve. Asnjëherë nuk jam ndjerë e përfshirë në rastin “reket”.”, theksoi Janeva.

Ajo shtoi se me përgjegjësi nuk e kam keqpërdorur pozitën time të cilën edhe për momentin e ushtroj.

“Ftoj institucionet që të hetojnë rastin deri në fund, asnjëherë se kam fshehur se njihemi me Boki 13 dhe se djali im ka qenë i punësuar në televizionin 1 TV”.- theksoi Katica Janeva në pres-konferencë për gazetarët. Pres një procedurë gjyqësore të pastër dhe e gjitha të merr fund. E deponova dorëheqjen time, atëherë kur partitë ishin të gatshme të vendosin mbi Ligjin e PSP-së. Me deponimin e dorëheqjes time e vërtetoj se nuk kam asnjë mënyrë që të ndikojë në rastin “Reket”. PSP-ja është më e madhe dhe më e vlefshme se funksioni im, kjo Prokurori do të mbetet simbol i luftimit të krimit të organizuar dhe përfshirjen e elitës politike në krime të rënda dhe korrupsion. Jam e bindur se lëndët të cilat i ka trajtuar PSP-ja do të japin përgjigje se pse dikush nuk dëshironte që të rizgjedhim unë”, theksoi Janeva.