Kërcënim rrëqethës nga agjencia ruse: Janë shpallur koordinatat e kryeqyteteve të anëtarëve të NATO-s

Agjencia shtetërore ruse e hapësirës Roscosmos, e drejtuar nga Dimitri Rogozin, ka dërguar një kërcënim të tmerrshëm për anëtarët e NATO-s gjatë Samiti në Madrid që ka filluar sot dhe do të zgjas deri më 30 qershor.

Roscosmos publikoi imazhe satelitore të Madridit, Uashingtonit, Pentagonit dhe Shtëpisë së Bardhë, Londrës, Parisit, Berlinit dhe Brukselit me koordinatat e vendndodhjeve të sakta dhe mesazhin: “Samiti i NATO-s fillon sot në Madrid, ku vendet perëndimore do ta shpallin Rusinë armikun e tyre të  madh”, transmeton Demokracia.com.

Ndërsa përfaqësuesit e 30 vendeve të aleancës, si dhe partnerët dhe kandidatët, do të punojnë për konceptin strategjik deri në vitin 2030, Roscosmos po publikon fotografi satelitore të vendit të samitit dhe vetë “qendrave vendimmarrëse” që mbështesin nacionalistët ukrainas. Në të njëjtën kohë japim koordinatat e objekteve. Pra, për secilin rast: USA 38.897542, – 77.036505 – Shtëpia e Bardhë, Pentagon 38.870960, -77.055935, Londër 51.503049, -0.127727, Paris 48.870433, 2.316842, Berlin 52.519903, 13.3689921.

Dmitry Medvedev tha së fundmi se, në rast se Ukraina godet territorin rus me raketa të prodhimit perëndimor, ata do të synojnë “qendrat vendimmarrëse”, kështu që njoftimi i Roscosmos mund të kuptohet si një kërcënim i tmerrshëm. /Botapress.info/

Ju mund ta pëlqeni edhe Artikujt e autorit