Këshilla që Elon Musk nuk dëgjoi nga nëna e tij dhe u bë miliarder

Nëse Elon Musk do ta kishte dëgjuar nënën e tij, duket se nuk do të kishte bërë një pasuri prej afro 229 miliardë dollarësh.

Kur së fundmi u pyet për mendimin e nënës së tij, Maye Musk, për planet e tij të biznesit, ajo u përgjigj se nuk ka shumë ndikim në procesin e vendimmarrjes së djalit të saj.

Duke folur për Today With Hoda & Jenna, 73-vjeçarja u pyet për dëshirën e Elon Musk për të blerë Twitter. “Të bëjë çfarë të dojë”, u përgjigj ajo. “I thashë të mos bënte makinë elektrike apo raketa dhe ai nuk më dëgjoi”.

E pyetur nëse nuk ishte dakord ndonjëherë me vendimin e djalit të saj për të nisur Tesla-n, ajo tha se nuk ishte aq një sipërmarrje biznesi sa zakonet e tij të punës.

“Ai punoi aq shumë, ai kishte nevojë për një pushim,” shpjegoi nëna. “Edhe papritur ai donte të merrej me energjinë diellore dhe makinat elektrike dhe raketat. Unë i thashë, vetëm zgjidh një që të mos punosh kaq shumë.”

May Musk, përveç Elon 50-vjeç, ka edhe një djalë 49-vjeç, Kimball dhe një vajzë 47-vjeçe, Tosca, me ish-bashkëshortin e saj, Errol Musk.