Këshilli gjyqësor i zgjodhi Anita Boshkovskën dhe Katerina Georgievskën gjykatëse në Gjykatën supreme

Iliria News Agency
Iliria News Agency

29 Mars, 2023

Këshilli gjyqësor në mbledhjen e sotme të 436-të i zgjodhi Anita Boshkovskën dhe Katerina Georgievskën gjykatëse në Gjykatën supreme nga fusha civile.

Në konkursin për zgjedhjen e katër gjykatësve në Gjykatën supreme, prej të cilëve dy për fushën penale dhe dy për fushën civile, u paraqitën pesë kandidatë, por Këshilli gjyqësor nuk zgjodhi asnjërin prej pesë kandidatëve për gjykatës nga fusha penale.

Nga fusha civile u paraqitën pesë kandidatë, prej të cilëve e ranguara e parë me 74 pikë gjykatësja Anita Boshkovska e cila mori 10 vota “për” dhe dy kundër, prëderisa e ranguara e dytë me 68,4 pikë Katarina Georgievska e cila mori 10 vota “për” dhe dy kundër. Këshilli gjyqësor në pajtim me ligjin gjykatësit i zgjedhë me së paku tetë vota “për” nga gjykatësit me të drejtë vote dhe voton nga i ranguari i parë e deri tek zgjehdja e numrit të nevojshëm të gjykatësve në pajtim me konkursin e publikuar. Kandidatë të tjerë ishin Elizabeta Dukovska me 64,8 pikë, Roza Georgieva me 55,5 pikë dhe Enver Bexheti me 53,3 pikë.

Nga fusha penal, nga pesë kandidatët e paraqitur Zoran Dimitrievski mori 4 vota “për” dhe 8 kundër, Danka Ristova 6 vota “për”, 6 kundër, Tatjana Dukoska 4 vota “për” dhe 8 kundër, Enver Bexheti 4 vota “për” dhe 8 kundër dhe Enver Amzai, gjithashtu 4 vota “për” dhe 8 kundër.

Kjo është zgjedhja e parë e gjykatësve në një gjykatë më të lartë, sipas kritereve të reja për vlerësim.

ME TE LEXUARA

LEXO MË SHUMË

bekteshi

“Haraçina nuk është në hënë”, Bekteshi i kërkon Spasovskit ta kryej punën!

Jeff_Hovenier

Hovenier: Kriza në veri të Kosovës ishte e panevojshme dhe dëmtoi marrëdhëniet e saj më SHBA-në

kim-mehmeti

Kosova është e rrezikuar edhe nga ‘përfaqësuesit’ shqiptarë të Beogradit në Prishtinë e Tiranë!

kasami alsat

Kasami: 20 %, kusht për ndryshimet kushtetuese

grubi balluku

Grubi – Balluku: Jetësimi i Korridorit 8, arritje e madhe për mbarë rajonin

server

Pyet Serweri: A e denoncoi ende sekretari Blinken dhunën ndaj KFOR-it në veri?

hisen berisha

Befason Hisen Berisha, mbështet Kurtin

danela-arsovska2

Arsovska: Nëse nuk do të ishte hakuar sistemi financiar, do të ishin paguar transaksionet tona

veriu kosoves leposaviq

LIVE: NATO-ja dislokon forca shtesë në Kosovë – kjo është lëvizja e fundit nga Lista Serbe!

INFO

NA NDIQ