Këto vende prej sot janë në listën zvicerane të karantinës

Zyra Federale zvicerane e Shëndetit Publik (BAG) ka publikuar një listë të re të karantinës. Në listë, shtete të reja nga Europa janë Greqia dhe Bosnja dhe Hercegovina. SHBA-të u hoqën nga lista, informon Shtegu.com.

Zyra Federale e Shëndetit Publik e ka ripërtërirë listën e saj të karantinës më 5 prill 2021. Kushdo që hyn nga një zonë e tillë duhet të jetë në gjendje të tregojë një provë PCR, edhe nëse hyrja bëhet nga toka. Testi nuk duhet të jetë më i vjetër se 72 orë. Pas hyrjes në vend, ata duhet të hyjnë në një karantinë 10-ditore. Nëse dëshmohet një test negativ, mund të anulohet nga dita e shtatë. Ka përjashtime për udhëtarët ndërkufitarë. Kushdo që mbërrin me avion duhet të jetë gjithmonë në gjendje të tregojë një provë PCR.

Vendi: Andorra, Shqiperia, Bosnje dhe Hercegovinë, Belgjika, Bullgaria, Republika Çeke, Greqia, Hungaria, Izraeli, Mali i Zi, Maqedonia e Veriut, Malta, Holanda, Serbia, Sllovenia, Kosova si dhe shtete tjera evropiane, aziatike dhe afrikane.(INA)