Këzllar karadyzen Ali Beu dhe kumbarisja me vëllezërit serb!

Nga Fatmir LIMANI

TË MERRET VESH:
Regjisori, të cilit nuk i mungon as fija e flokut me serbët që përdhunuan 20. 000 gra, 1.857 femra të vrara, 10.794 të vrarë, 239 fëmijë 0-5 vjeç, 700 të moshës deri në 13-14 vjeç, 6.000 të zhdukur, 1.647 të rrëmbyer dhe akoma të pagjetur…..

OSE:
Të ringjall nga varret Dëshmorët dhe të lirojë nga burgjet ushtarët që të rivazhdojnë luftën edhe njëherë me Serbinë!

NDËRSA:
Ndrikulla që i “vuri” (gënjeshtër) emërin UÇK-së, të ruhet për mostër që pas çlirimit të ofrojë projektin e paktit të paqëtimit me serbët dhe të tregëtojë “qengjat” në hapsirat e Ballkanin të Hapur dhe të përgjakur.

*P.S.: Mandatin e të drejtës për pajtim ose vazhdimin e luftës shekullore e mbajnë Familjet e Dëshmorëve. Ata derdhën gjakun dhe të njejtët vendosin, për të ardhmen e kombit dhe atdheut.