Kjo bimë është një ilaç i fuqishëm natyror, shëron shumë sëmundje

0

Shumica prej jush ndoshta e njihni Portulacën (ose siç quhet ndryshe burdullak) një bimë e cila mbin vetë dhe që përmban mjaft vlera ushqyese, por që jo të gjithë i njohin.Portulaca përmban një sasi të madhe të vitaminave dhe mineraleve që ndihmon nevojat e përgjithshme dhe sasi të madhe kalciumi që forcon kockat tona.Farat e saj janë jashtëzakonisht të forta dhe bima mbijeton mbi 25 vjet.Kjo barishte përmban shumë më shumë vitaminë A se të gjitha perimet e gjelbra, gjë që është shumë e dobishme në parandalimin e kancerit.Ajo gjithashtu përmban Omega-3 dhe acide yndyrore, thelbësore në parandalimin e sëmundjeve kardiovaskulare dhe goditjes në tru, shkruan Revista Psikologjia.Plus kjo fabrikë është pa OMGJ dhe për këtë arsye duhet ta përfshini rregullisht në dietën tuaj.Gjethet e saj janë mjaft të shijshme edhe pa u gatuar, prandaj mund ta përdorni në receta të ndryshme në vend të spinaqit.Ju mund ta shtoni atë në sallata dhe sandviç dhe duke qenë se ajo është gjithashtu e pasur me proteina, ajo do të përforcojë nevojat tuaja të energjisë.Gjithashtu Portulaca zvogëlon rrezikun e çrregullimeve të zhvillimit në fëmijët, të tilla si autizmi dhe ADHD.