Kjo është koha e duhur për të ngrënë mëngjes

Ekspertët përsërisin shpeshherë se mëngjesi është vakti më i rëndësishëm i ditës, i cili nuk duhet neglizhuar. Pa të, nuk do të keni energjinë e nevojshme për të kryer punët dhe angazhimet e ditës. Mirëpo, dilema qëndron te koha kur duhet ta marrim këtë vakt.

Disa njerëz hanë mëngjes herët për shkak se duhet të shkojnë në punë ndërsa të tjerë presin disa orë për të ngrënë vaktin e tyre të parë. Ekspertët këshillojnë që të hani mëngjes brenda një ore pas zgjimit. Sa i përket drekës, rekomandohet të jetë 4 orë e gjysmë pas.

Këto zakone të të ngrënit zvogëlojnë gjasat që ju të merrni ushqim të padëshiruar, ndërsa darka në kohën e duhur do të përmirësojë tretjen tuaj.