Klark: Putin mund të nxisë luftë në Ballkan. Ja në cilat vende

0

Gjenerali i pensionuar amerikan Veseli Klark vlerëson se në Ballkan egziston rreziku i fillimit të një lufte të re, të cilën mund ta nxisë presidenti rus, Vladimir Putin.

“Ballkani është njëri nga rajonet, të cilin presidenti rus Vladimir Putin mund ta shëndrroj në rajon krize”, deklaroi ai për RTK.

Sipas tij, egzistojnë “kriza të cilat e presin momentin” dhe atëherë kur ka nevojë, Putin do ta nxisë donjërën prej tyre.

“Kjo mund të jetë këtu (Kosovë), ndoshta në Ukrahinë, apo në vendet Baltike”, vlerësoi Klark. (INA)