Komisioni i Maqedonisë dhe Bullgarisë për Çështje Historike dhe Arsimore e vazhdon mbledhjen në Shkup

Komisioni i përbashkët multidisiplinar i ekspertëve për Çështje Historike dhe Arsimore ndërmjet Maqedonisë së Veriut dhe Bullgarisë vazhdon sot bisedimet në Shkup, të cilat dje në ditën e parë të takimit u fokusuan në tekstet shkollore, por nuk u mor asnjë vendim.

Dragi Gjorgjiev, bashkëkryetar i Komisionit, pas mbledhjes së djeshme deklaroi se nuk është miratuar ndonjë rezultat, konkluzion apo rekomandim konkret, por ka pasur atmosferë pozitive në bisedat ku janë diskutuar vetëm për tekstet shkollore dhe janë respektuar interesat tona.

“Ka pasur një diskutim material dhe kjo është ajo që tashmë është diskutuar në tri takimet e fundit dhe nesër do të vazhdojmë sipas rendit të ditës”, tha Gjorgiev.