Kon: Serbia gati heq të gjitha masat, do të mbetet vetëm distanca fizike

0

Epidemiolog dhe anëtar i shtabit të Krizave Predrag Kon thotë se Serbia është në fund të epidemisë së virusit korona, ka ardhur koha për t’u çlodhur dhe për të hequr masat e vendosura.

“Ne kemi arritur në fund, është koha për t’u çlodhur dhe unë jam dakord me Dr. Nedstorović (Branimir) se është koha që masat të largohen. Duhet vetëm ta lëmë distancën prej një metër. Afrimi me më pak se një metër sjell mundësinë e infektimit që personi tjetër ka, ”shpjegon Kon.

Ai shton se Serbia po hyn nga një situatë e pasigurt epidemiologjike në një situatë të favorshme, dhe se Vojvodina tashmë është në një situatë të favorshme dhe se Beogradi do të jetë së shpejti.