Konfiskohen stoli ari nëpër artaritë e Shkupit, Tetovës, Kërçovës dhe Gostivarit

Policia në koordinim me Inspektoratin Shtetëror të Tregut dhe inspektorët e Drejtorisë së të Hyrave Publike  kanë kryer kontrolle në disa artari në zonën e Shkupit, Tetovës, Gostivarit dhe Kërçovës.

Gjatë kontrollit, siç njoftoi MPB-ja, janë sekuestruar mbi 10 kilogramë sende të pavulosura (ar dhe bizhuteri ari), përkatësisht për mospërmbushje të detyrimeve që dalin nga Ligji për regjistrimin e pagesave me para në dorë, si dhe për kryerje të veprës penale të përcaktuar sipas Kodit Penal, përcjell INA.

“Gjatë kontrollit të tetë bizhuterive në Shkup janë gjetur dhe sekuestruar rreth 661 gramë ar pa vulë, në Tetovë gjatë kontrollit të 11 argjendarive janë gjetur dhe sekuestruar 7399 gramë ar pa vulë, në Gostivar gjatë kontrollit të shtatë argjendarive. , janë gjetur dhe sekuestruar 1.690 gramë, ndërsa në Kërçovë gjatë kontrollit të tri argjendarisë janë gjetur dhe sekuestruar 269 gramë flori pa vulë”, njofton MPB.

Inspektorati Shtetëror i Tregut dhe Administrata për të Hyra Publike kanë konstatuar parregullsi të tjera të cilat janë sanksionuar në përputhje me rrethanat. Pas dokumentimit të plotë të rasteve ndaj pronarëve dhe personave juridikë do të ngrihen kallëzime përkatëse. (INA)