Koronavirusi në Maqedoni/ 7 të vdekur, 138 raste të reja, 144 të shëruar

Vazhdon trendi i njejtë i rasteve të reja dhe numri i personave që ndërrojnë jetë si pasojë e koronavirusit në Maqedoninë e Veriut.

Ministria e Shëndetësisë në raportin e saj të përditshëm informon se gjatë 24 orëve të fundit nga 1621 testime të realizuara 138 persona kanë rezultuar pozitiv me Covid-19.

Numri më i madh i rasteve është regjistruar në Shkup, edhe ate 47 raste, më pas vijojnë: Kumanova me 17, Dibër-10, Shtip-16, Prilep-2, Ttetovë-2, Veles-5, Manastir-5, Ohër-2, Kavadarc-1, Gostivar-10, Kriva Pallankë-1, Koçan-5, Probishtip-1, Demir Hisar-1, Makedonski Brod-6, Vinicë-2, Kratovë-1, Kërçovë-3 dhe Resnjë-1, etj.

Gjatë 24 orëve të fundit sipas të dhënave të institucioneve shëndetësore janë shëruar 144 pacientë, prej të cilëve si vijon: Shkup-105, Shtip-9, Prilep-2, Tetovë-4, Veles-1, Manastir-5, Gostivar-1, Koçan-4, Probishtip-1, Demir Hisar-2, Berovë-1, Kërçovë-7 dhe Resnjë-2.

Gjatë 24 orëve të fundit 7 pacient e kanë humbur betejën me korona virusin. Dy pacient nga Shkupi dhe nga një pacient nga Makedonski Brod, Kërçovë, Manastir, Dibër dhe Shtip. (INA)