Kovaçevski: Kam në plan të jem kryeministër të paktën edhe 10 vjet

Kryeministri i Republikës së Maqedonisë, Dimitar Kovaçevski, në një intervistë në emisionin “Vetëm Intervistë” në Kanal 5, duke folur për karrierën e tij politike, tha se pret të qëndrojë në detyrë deri në 12 vjet ose deri në vitin 2034.

“Sapo të mbaroj politikën një ditë, ndoshta do të kem një sfidë të re, pas rreth 12 vitesh, sepse ndihem ende i ri dhe i aftë”, tha Kovacevski, duke shtuar se ai planifikoi të përfundojë mandatin e tij si kryeministër dhe të qëndrojë edhe dy të tjerë të plotë. afatet në detyrë.

Sipas matematikës së saktë të kësaj deklarate, Kovaçevski planifikon të sundojë për 10.5 vjet ose deri në verën e vitit 2032.