Kur të kujtoni Morsin kujtoni edhe Harun Aliun

0

Driton Maliçi

Të shkruash për zullumqarin që e kena me mijëra kilometra largë, të mos kundërshtojm të keqën në pragë të derës nuk është asgje tjetër përveq se kundërthënie me vetvetën.

Zollumi përveç që nuk po kundërshtohet ajo po përkrahet .. nuk mund të ndjejsh keqardhje për vdekjen e Mursit, kurse në anën tjetër përkrah zullumqarin para derës tënde..

Reagimet emocionale nuk i ndihmojn aspak arsyeshmërisë ose logjikës

Vota e lirë, sovrani, sundimi i ligjit, stabiliteti, vlerat, standarti i jetesës, liria e shprehjes, të drejtat e njeriut etj, dhe vdekja e dyshimtë e Muhamed Al Mursit të shpien që të kuptosh se këto janë vetëm trik fjalësh ose fjalë që tingëllojn mirë por prapavija është shumë e keqe, që përmes këtyre fjalëve të arsyetohen shumë punë tjera.

Kur te flitet për vlerat e nocioneve të lartpërmendura e sidomos për liri, ta keni parasysh vdekjen e ish kryetarit tê Egjiptit.

Kur të kujtoni Morsin kujtoni edhe Harun Aliun, shokët e tij dhe të gjithë ata që padrejtësishtë gjinden nëpër burgje.