Kush jeni ju politikanë, klerikë e predikues fetarë, shqipfolës që në emër të politikës, feve e besimeve ia merrni dashurinë, lumturinë, ardhmërinë rinisë dhe fëmijëve tanë!

ina-online
ina-online

31/12/2023

shkruan: Xhemaledin Salihu

«(…) dhe mos e teproni, se All-llahu nuk i do ata që e teprojnë.» [Kur’ani, 5:87]

Parashqevi Simaku këndon: E duam lumturinë, mos ia prekni dashurinë, askërkush mos ta provoj, se nëna nuk lejojnë.

Rinia të ndjek rrugën e vet, rrugën e lirisë, ardhmërisë, gëzimit.

Poeti Feriz Ukshini shkruan:

SIKUR TË ISHA FËMIJË

Po të jem dhe një herë fëmijë, Botën do ta kapja në sy,

të vrapoj i lirë pa druajtje, asnjëherë të mos shoh vuajtje.

…………………………………………………………………………………..

Po të jem dhe njëherë fëmijë vërbërisht më s’ do të besoja

botën tuaj plot bezdi asnjëherë s’do ta lakmoja.

………………………………………………………

Ҫapkënҫe porsi fëmijë ,të rriturit do t’i pështyej në sy.

Pa djallëzi në fantazi, më mirë është të ngelem fëmijë !..

KUSH PO VJEDH ARDHMËRINE

Andaj dyert mos i mbyllni ,shpresën tonë mos e vrisni,

po u bë shpirti vrerë ,me vetëvete do të flisni !!!

Viti kalendarik që nga janari deri në dhjetor, sidomos fundviti është përplotë Festa të ndryshme: fillon me Shëngjergjin, Shën Mitrin, Pashkët, Festat e Bajramit, Krishtlindjet, Vitin e Ri.Sigurish se nuk i kam cekur të gjitha. Të gjithat janë për njërëzinë, për njerëz, për Rininë dhe Fëmijët. Kuptohet edhe për ate Shqiptare. Qoftë ata të jenë të krishterë, myslimanë apo të ndonjë feje apo besimit tjetër. Secili popull feston Festat e veta, por shumë prej tyre janë të përbashkëta, sikur Viti I Ri. Festimi I Vitit të Ri nuk prek asnjë ideologji fetare, sigurisht që as fenë islame, sepse nuk do t’ishte e mirë dhe vlerë e falur nga Zoti.

Politika dhe politikanët nuk e kanë at të drejtë t’ia marrin lirinë, të drejtat, demaokracinë Rinisë dhe Fëmijëve Shqiptarë me korrupcion, hajni e të tjera të këqija që po na ndodhin për çdo ditë.

Poashtu edhe Klerikët dhe predikuesit fetarë nuk e kanë at të drejtë tek Rinia dhe Fëmijët të ndjellin fanatizëm, skepticizëm, misticizëm për botën, për jetën. Të gjithë ata që mendojnë kështu le të ikin nga kjo botë, le të kërkojnë botë tjetër. Kjo botë është e Rinisë dhe Fëmijëve të lumtur, me dashuri, gëzime, lumturi dhe ardhmëri. Kush ia prish lumturinë, dashurinë dhe ardhmërinë Rinisë dhe femijëve, nuk e ka at të drejtë dhe nuk e ka dashurinë e Zotit

Rinia dhe Fëmijët Shqiptarë kanë të drejtën e dashurisë, lumturisë, ardhmërisë me të mira dhe vlera materiale, për një jetë më të mirë, për arsim, kulturë, informim, ardhetari, por kanë nevojë edhe për argëtim, festim të të gjitha Festave gjatë vitit qofshin kombëtare, shtetërore, fetare apo të fundvitit.

Shumë klerikë dhe predikuesë fetarë po preferojnë, bile edhe po propagandojnë errësirë para dritës, duke predikuar se nuk duhet festuar Shëngjergji, Shën Mitri, Festa e Bajramit, Pashkët, Krishtlindjet, Viti I Ri, bile ka edhe të tillë që e marrin të drejtën kur ia ndalojnë Fëmijëve të vegjël edhe Babadimrin.

Të gjitha këto festa janë të Rinisë dhe Fëmijëve të botës, pa marrë parasysh përkatësinë fetare, politike, e tjerë, sidomos Viti I Ri dhe Babadimri, andaj edhe këto festa, disa prej tyrë janë edhe të Rinisë dhe fëmijëve Shqiptarë.

Secili popull në rrozullin tokësor I ka Festat e veta kombëtare, fetare, por Viti I Ri është festë e të gjithëve, edhe e Rinisës dhe Fëmijëve Shqiptarë.

Rinia, Fëmijët Shqiptarë duhet të ndjekin rrugën e vet të dritës, të shkollimit, të kulturës, të traditës, të adeteve e zakoneve shekullore shqiptare, aspak të ndikohen nga ato kultura të Perëndimit apo të Lindjes, edhepse gjatë historisë civilizimet dhe kulturat janë gërshetuar.

Andaj o njerez mos ia merrni dashurinë, lumturinë Rinisë dhe ëndrrën Fëmijëve të botës, sidomos Rinisë dhe Fëmijëve Shqiptarë.Askush nuk e ka at të drejtë, sepse nënat nuk lejojnë, këndon Simaku.

Porosi: festoni, gëzohuni, këndoni, vallëzoni, dekoroni qytetet, shtëpitë, lumturohuni, janë të mira që i fali Zoti, ndërsa ata që mendojnë ndryshe u thuhet si më lartë në ajetin kuranor.

TË FUNDIT

ME TE LEXUARA

LEXO MË SHUMË

Xhelal Zejneli

Çështja shqiptare në Maqedoni – statusi politik

femijet nerove krusheve

Fëmijët dhe prindërit shqiptarë e nisin vet ndërtimin e shkollës në Krushevë, dora e shtetit nuk duket askund

Bekim Qoku

30 për qind e shqiptarëve në Maqedoni konsiderohen pakicë

sadri-ramabaja1

Stadi i ri i përballjes me Serbinë – Gadishmëria për luftë

Agim Vinca

A janë shqiptarët një komb dhe a është shqipja një gjuhë apo dy e më shumë?

KALOSH-CELIKU

Argatë në politikë!

medai-shaholli

Ndryshimi sapo ka filluar!!!

arber-zaimi

Kujt po i pengon pse po përzihet Albin Kurti?

bekim qoku

Milionat e shpenzuara për mbështetje mediale si tregues që BDI-ja e ka humbur mbështetjen e votuesve

INFO

NA NDIQ