Kuvendi miratoi Ligjin për gjuhën shqipe, për pak të eskalojë dhuna/VIDEO

0

Në atmosferë të tensionuar krye-parlamentari Xhaferi kaloi Ligjin për përdorimin e gjuhëve me 64 vota “për”.

Situata në salla ka qenë mjaftë e tensionuar vetëm disa minuta më parë sigurimi evitoi përleshjen fizike mes kreut të Kuvendit Talat Xhaferi dhe ish kryeministrit Gruevski. Pas pauzës 15 minutëshe Gruevski u rikthye përsëri në sallë me qëllim që ta tensionojë edhe më shumë situatën dhe ta ndalojë punën e Kuvendit.

Por, para se të votohej ligji deputetët e VMRO-së të prirë nga ish-kryetari Nikolla Gruevski u përpoqën që ta negojnë procedurën.