Ky është gabimi i madh që bëni kur pini kafe në mëngjes

Për shumicën prej nesh, gjëja e parë që bëjmë në mëngjes është pirja e kafesë me stomakun bosh. Ky zakon nuk është aspak i shëndetshëm pasi përpiqeni ta “mashtroni” urinë me një filxhan kafe për të fituar energji. Ja çfarë ndodh me trupin kur pimë kafe me stomakun bosh:

Rrit sasinë e acidit në stomak

Rritja e acidit në stomak shkakton urth dhe dispepsi, të cilat mund t’i ndjeni gjatë gjithë ditës. Me kalimin e kohës, nivelet e larta të aciditetit mund të shkaktojnë probleme më serioze në stomak, të tilla si ulçera ose sindroma e zorrës së irrituar.
Për shumicën prej nesh, gjëja e parë që bëjmë në mëngjes është pirja e kafesë me stomakun bosh. Ky zakon nuk është aspak i shëndetshëm pasi përpiqeni ta “mashtroni” urinë me një filxhan kafe për të fituar energji. Ja çfarë ndodh me trupin kur pimë kafe me stomakun bosh:

Rrit sasinë e acidit në stomak

Rritja e acidit në stomak shkakton urth dhe dispepsi, të cilat mund t’i ndjeni gjatë gjithë ditës. Me kalimin e kohës, nivelet e larta të aciditetit mund të shkaktojnë probleme më serioze në stomak, të tilla si ulçera ose sindroma e zorrës së irrituar.